abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Ondernemen in Meppel: Judith Veldhuis-Lampe

Klein strijdt tegen Groot en wint

Door Judith Veldhuis-Lampe op vrijdag 6 oktober 2017 11:00
  • ignore touch

    Graffiti (archieffoto). © Archief Frens Jansen

mail pinterest

Onderneemster Karin Klein huurde al twintig jaar een winkel in een overdekt winkelcentrum van de grote vastgoedondernemer Kobus Zerk.

En hoewel Karin haar kleding met veel plezier verkocht en de klanten haar nog prima wisten te vinden, viel het haar wel op dat het winkelcentrum verpauperde. Onderhoud werd niet meer gedaan, er verscheen graffiti op de muren en het werd een rommeltje.

Maar op een dag kwam een afgezant van de grote Kobus Zerk op bezoek met een mooi aanbod: het winkelcentrum zou flink en fraai worden gerenoveerd. Karin kon haar winkeltje voortzetten in het vernieuwde, frisse winkelcentrum. ‘Fijn’, dacht Karin, ‘dan wil ik ook best wat meer huur betalen’ en ze tekende een nieuwe huurovereenkomst met de vastgoedondernemer.

De nieuwe huur ging in. Karin betaalde netjes iedere maand en de renovatie begon. Een nieuwe entree, meer licht, de verbouwing vorderde goed. Totdat de aannemer er opeens mee stopte. En toen bleef het stil. Heel lang bleef het stil.

Ondanks alle brieven, telefoontje en e-mails reageerde Zerk niet op de vraag van Karin: ‘Wanneer maken jullie het nou eens af?’ Karin, best een stoere dame, liet het er niet bij zitten. Wel meer huur betalen, maar een onafgemaakte renovatie?  Nee, dat vond ze geen goede gang van zaken. Zij voelde zich gepiepeld door Zerk.

De maat was vol en ze vernietigde de nieuwe huurovereenkomst en vertrok naar een mooi nieuw winkelpand. De grote Kobus Zerk was het daarmee niet eens en liet nu wel van zich horen. Hij wilde zelfs meer geld zien en daagde Karin voor het gerecht.

De rechter oordeelde dat Karin verkeerd was voorgelicht door Zerk, omdat hij haar een renovatie beloofde, meer huur rekende, maar die renovatie niet helemaal uitvoerde. Karin was ook in de ogen van de rechter terecht vertrokken en werd in het gelijk gesteld.

Karin had lef om met haar advocaat ten strijde te trekken tegen de Grote Zerk. Dankzij haar moed won ze de zaak, ook al beschikte Zerk over veel meer advocaten in snelle pakken en dito auto’s. De stoere onderneemster liet zich niet intimideren en bewees dat de kleintjes prima op kunnen tegen de grote jongens.