abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Ondernemen in Meppel: Judith Veldhuis-Lampe

De kerstborrel

Door Judith Veldhuis-Lampe op vrijdag 29 december 2017 11:00
  • ignore touch

    Borreltijd. © Standaardfoto

mail pinterest

Het was vrijdag 22 december en directeur Frank van Frank & Co gaf een kerstborrel voor zijn medewerkers. Alles was tot in de puntjes verzorgd: lekkere hapjes, drankjes, muziek en mooie versiering. Bij Frank & Co weten ze een feestje te bouwen.

De borrel begon om 16.00 uur ’s middags en zo tegen 20.00 uur zat de sfeer er goed in.

Medewerker Vic, accountmanager, had een slechte dag die dag. De gehoopte salarisverhoging ging niet door. Hij had zijn omzetdoelstelling niet gehaald. Maar daar kon Vic toch niets aan doen? Vic was al 25 jaar bij Frank in dienst, dat was toch ook wel wat waard. Zijn vrouw zag hem thuis al aankomen met dit bericht. Vic dronk nog eentje extra. Onverstandig, want Vic had suikerziekte.

Zo tegen het einde van de avond liep het mis. Vic zat bij de uitgang nog wat te mokken, en plots liep Frank langs. Frank, die krenterige baas die hem geen salarisverhoging gaf. ‘Nu ben je van mij’, dacht Vic, en hij stoof op Frank af. Twee welgemikte klappen, een linkse, een rechtse, een kopstoot nog en Frank ging neer. Vic ging opgetogen naar huis. Dit zou Frank wel leren. Frank riep hem nog na: ‘Je bent ontslagen, *%#@*!’, maar Vic zat vol in zijn roes van adrenaline en alcohol en kreeg het niet echt mee.

Tot de volgende dag een brief werd bezorgd. Aangetekend. Vic was op staande voet ontslagen wegens de mishandeling van zijn werkgever. Belachelijk, vond Vic. Frank had dit alles over zichzelf afgeroepen en het gebeurde nota bene op de borrel van het werk. Bovendien had Vic suikerziekte, en Frank wist dat. Het was eigenlijk onverantwoord dat Frank op een bedrijfsfeestje alcohol schonk aan zijn mensen, terwijl alcohol en suikerziekte niet goed samengaan.

De rechter, want het kwam tot een procedure, ging mee met Frank. Ook na een dienstverband van 25 jaar hoeft een werkgever niet te accepteren dat een werknemer hem aanvliegt. Vic had zichzelf in deze situatie gebracht door ondanks zijn ziekte te veel te drinken. Vic was terecht ontslagen.