abonneer nu

Blogs

ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 08-12-2018 om 10:00
PostNL komt zelfs tot in de moestuin. De postbezorger brengt namelijk een postzegelvel uit met het thema 'Mijn groentetuin'. Op de zegels staan zes verschillende soorten groenten die, volgens de brievenbezorger gemakkelijk zelf verbouwd kunnen worden.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 07-12-2018 om 16:15
Op vrijdagavond, of als er visite was, dan haalden mijn ouders iets lekkers in huis. Voor bij de borrel. Dan was er sinas voor ons, en chips, en er was eten voor de Grote Mensen. Die hielden namelijk van de meest onsmakelijke dingen denkbaar.
ignore touch
Ondernemen in Meppel: Bart Lever door Bart Lever, 07-12-2018 om 11:00
Het hebben van goed contact met de buren is prettig en belangrijk. Toch kan het gebeuren dat er een behoorlijk conflict ontstaat tussen buren. Een veel voorkomende oorzaak is een geschil over de erfgrens. In de wet is een aparte regeling hiervoor opgenomen. De regeling heet het burenrecht en moet zorgen voor goede verhoudingen tussen eigenaren van aangrenzende erven.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 07-12-2018 om 09:00
Wie wel eens gevlogen heeft, kent het, boven de wolken vliegen. In de zon, zie je de wolken als een wattendeken of als een soort zee onder je. Het lijkt een wereld te zijn waar je in zou kunnen stappen. Een wondere wereld van zachte sneeuw of watten om je heen. Stil, geen stress, geen gejaag, geen gemoet.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 30-11-2018 om 17:30
Hij zit erop. De dag der dagen. De dag die mooier is dan je verjaardag. De dag waarop geen enkele vrouw met het kaartje nog in de nek van haar jurk hoeft te liegen tegen haar echtgenoot dat ze hem ‘echt al heel allang in de kast had hangen’. De dag waarop ze gewoon kan zeggen: gescoord tijdens black Friday.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 30-11-2018 om 16:30
Er zijn van die momenten dat ik me verwonder over het vakgebied biologie. Ik bedoel daarmee nu niet zozeer de inhoud, die is fascinerend en dat zal ik ook nog vaak herhalen. Nee, dit keer doel ik op het uitvoeren van biologisch onderzoek. Dat gevoel overviel me laatst weer bij het lezen van een nieuwsbericht over Sumatraanse orang-oetans.
ignore touch
Ondernemen in Meppel: Judith Veldhuis-Lampe door Judith Veldhuis-Lampe, 30-11-2018 om 11:00
Vorig jaar schreef ik over de Meppeler onderneemster Karin Klein, die een rechtszaak won van Kobus Zerk, een grote vastgoedondernemer uit het Westen.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 30-11-2018 om 09:00
Vraag van lezer: Ik wil geen wij zijn, hoe doe ik dat?
ignore touch
Voorzet door Flip Vellinga, 28-11-2018 om 15:45
De wegen van voetbalclub Gramsbergen en hoofdtrainer Jan Peter Jonkman scheiden na dit seizoen. De oefenmeester uit Meppel is bezig aan zijn vierde seizoen in Gramsbergen en onder zijn leiding is de club uitgegroeid tot een stabiele tweedeklasser.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 27-11-2018 om 19:00
Langverwacht, maar uiteindelijk was op 31 oktober iedereen er klaar voor! Er kwam een nieuwe neushoorndame aan. Ze heet Elena en ze is heel erg cool. Dat was al te merken toen ze na aankomst uit de transportkist moest komen.
ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 24-11-2018 om 09:00
'Een gezond menselijk lichaam kent een uitgekiende balans tussen zuren en basen. De westerse leefstijl en het bijbehorende voedingspatroon werkt sterk zuurvormend. Het gevolg: weinig weerstand en een gebrek aan energie.' Dat zegt deskundige Florentine van Vollenhoven in haar boek Verbasing over verzuring.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 23-11-2018 om 16:45
Het was alsof ik vertelde dat we voor de rest van ons leven spruiten moesten eten. Of nee, erger, alsof ik vertelde dat de wereld verging. Nee, nog erger: het was alsof ik vertelde dat de wereld nét niet verging, en dat wij de enige overlevenden waren. Er was geen wifi.
ignore touch
Ondernemen in Meppel: Christiaan Kodde door Christiaan Kodde , 23-11-2018 om 11:00
Afgelopen weken zijn we weer verwend geweest met de prestaties van Oranje. Tegen Frankrijk verdiend gewonnen en tegen Duitsland op z’n Duits het punt binnengehaald.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 16-11-2018 om 17:00
Morgen komt de Sint weer het land binnen. Het kan jullie moeilijk zijn ontgaan, maar ook ik wil er toch nog even aandacht aan besteden in mijn column.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 16-11-2018 om 16:15
Theoretisch paste het allemaal prima in mijn agenda. Want als ik dan op tijd weg zou gaan van mijn ene afspraak ten zuidwesten, dan had ik genoeg tijd voor mijn afspraak in het noordoosten. Sterker nog: ik had een kleine tien minuten over. Dat is eufemistisch voor acht minuten. Maar evengoed mocht ik trots zijn op mezelf, ik had een keer ruim gepland.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 16-11-2018 om 09:00
Ze zijn er weer, de twee vrouwen die in de zorg werken. Ze hebben nagedacht en gevoeld over ons eerste gesprek. ‘Hoe doen we dat dan?’, vragen ze me. ‘Hoe zorgen we nu beter voor onszelf?’
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 12-11-2018 om 19:00
Sommige verzoeken aan Wildlands zijn te leuk om niets mee te doen! Zo ook enkele weken geleden. Toen werden we gevraagd om mee te werken aan de nieuwe bioscoopfilm 'Brugklas, de tijd van m’n leven' van de AVRO/TROS, geproduceerd door Tuvalu Media.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 09-11-2018 om 16:15
Ik weet het nog goed. Ik zat in de metro. Dat was een gelukje, want het was nogal druk die dag. En het was warm. Heel warm. Zo warm, dat alle lijven minimaal bedekt waren. Met als gevolg dat er ook heel veel delen van die lijven niet bedekt waren. Het percentage zichtbare huid was schrikbarend hoog.
ignore touch
Ondernemen in Meppel: Bart Lever door Bart Lever, 09-11-2018 om 11:00
Veel mensen zijn naast hun werkzaamheden ook nog actief in het vrijwilligerswerk. Een aantal is ingegaan op de vraag om bestuurder te zijn van bijvoorbeeld een sport- of muziekvereniging. Hebt u zich ooit wel eens afgevraagd hoe het zit met de aansprakelijkheid als bestuurder van een dergelijke vereniging?
ignore touch
Voorzet door Flip Vellinga, 06-11-2018 om 11:50
Na zijn overgang naar Ajax, in januari 2015, waren er insiders die voorspelden dat het niet lang zou duren of Daley Sinkgraven zou door een Europese topclub worden ingelijfd.
ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 03-11-2018 om 10:00
Mensen die voornamelijk biologische groente, zuivel, granen en vlees eten, hebben een kwart minder kans op kanker. Dat blijkt uit een onderzoek onder 68. 946 mensen in Frankrijk. Maar dit resultaat is meteen al omstreden.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 03-11-2018 om 09:00
Het is weer wintertijd: donker, herfstig en heerlijk! Alle planten maken zich klaar voor de winter of zijn er al aan toe, en ook de dieren hebben zich in fijne, dikke vachten gehuld.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 02-11-2018 om 17:15
Ik denk dat de uitvinder van de Sudoku een vrouw is. Een getrouwde vrouw met, zeg, een kind of drie, waarvan er minstens één een grote dierenliefhebber is, waardoor er ook een hond, een paar kippen en een set konijnen is. Alle kinderen gaan naar school, maar niet naar dezelfde dus zeker niet met dezelfde tijden.
ignore touch
Ondernemen in Meppel: Judith Veldhuis-Lampe door Judith Veldhuis-Lampe, 02-11-2018 om 11:00
Gemma werkte al 7 jaar bij Staar BV in de schoonmaak en de kantine. Dat ging eigenlijk altijd goed. Maar op een gegeven moment werd Gemma ziek. Dat had niet alleen met het werk te maken, maar ook met een moeilijke thuissituatie.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 02-11-2018 om 09:00
Twee vrouwen komen samen op consult. Ze hebben besloten om samen te komen, omdat ze samen in een team werken in de zorg. Het loopt helemaal uit de hand in het team zeggen ze, eentje snikt erbij. ‘We werken ons uit de naad en we moeten alsmaar meer doen.’ ‘Vertel eens’, zeg ik.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 30-10-2018 om 19:00
Het hoogseizoen in dierenparken is nu echt achter de rug. Maar dat betekend niet dat er niets meer gebeurd achter de schermen. Zo is dit een hele gunstige periode voor de diertransporten.
ignore touch
Voorzet door Flip Vellinga, 30-10-2018 om 13:41
Het was zaterdagavond, na afloop van de stadsderby tussen Alcides en MSC-Amslod, ouderwets gezellig in de sponsorruimte van de geel-zwarten.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 29-10-2018 om 11:00
We reden schier langs een vrachtwagen met haaks erop een personenauto. Inclusief bestuurster. Gelukkig waren de hulpdiensten er en gelukkig zag het er naar uit dat de mevrouw niet ernstig gewond was. Ze zag er vooral heel geschrokken uit en de voltallige bemanning van mijn auto – inclusief ikzelf – voelden diep mee met deze mevrouw die overduidelijk een enorme pechdag had.
ignore touch
Ondernemen in Meppel: Christiaan Kodde door Christiaan Kodde , 29-10-2018 om 10:00
Wat leidt normaal gesproken tot meer ophef in een land: de invoering van een belastingsoort of de afschaffing hiervan? Je zou verwachten het eerste. De nieuwe vliegtaks deed in het verleden bijvoorbeeld veel stof opwaaien. Stof dat echter verbleekt bij de ontstane commotie inzake de dividendbelasting.
ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 27-10-2018 om 10:00
Als kinderen op jonge leeftijd wennen aan tomaten met een afwijkende vorm en kromme komkommers, dan staan ze later minder afwijzend tegenover groente en fruit die er anders uitzien. Daarom wil Kromkommer speelgoed op de markt brengen dat er anders uitziet.