abonneer nu
Wildlands Backstage

Blij met zwembandjes

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 14 mei 2018 19:00
  • ignore touch

    Nijlpaard. © Hanneke Wijshake

  • ignore touch

    Nijlpaard. © Hanneke Wijshake

  • ignore touch

    Nijlpaard. © Hanneke Wijshake

mail pinterest

De zomer is vroeg aangebroken dit jaar. Het prachtige weer zorgt natuurlijk voor veel drukte bij de sportscholen. Daar worden namelijk nog snel de overtollige pondjes vet weggewerkt en het lijf weer bikini-proof gemaakt.

 En terwijl iedereen zich drukt lijkt te maken over zijn of haar vetrolletjes dansen de nijlpaarden in Serenga onbeschaamd door het water!

Voor deze dieren is een flinke laag vet namelijk niet alleen een handige reserve voor slechte tijden,  maar het zorgt er ook voor het  nijlpaard zich lichtvoetig door het water kan bewegen. Op land kan een gewicht van zo’n 2000 kilo een belemmering zijn, maar in het water werkt de vetlaag als een soort zwembandje. Vet weegt namelijk minder dan water. Het feit dat we deze ballerina-moves van nijlpaarden onder water kunnen bekijken, is uniek voor Nederland.

Om te zorgen dat de bezoekers deze dieren ook goed kunnen bekijken, maken duikers het verblijf regelmatig poep en zand-vrij met een grote ‘stofzuiger’. Ook worden dan de ramen gewassen.

En naast het gemak van de vetrolletjes, hebben nijlpaarden nog iets bijzonders! Als nijlpaarden in de zon roze/rood verkleuren is dat niet omdat ze verbranden. Om te voorkomen dat de huid in de zon uitdroogt en verbrand scheiden nijlpaarden via de huid een soort roodgekleurde zonnebrandcrème uit. Handig!

REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
16 Mei 2018 15:18
Stephen Williams
HEB JE EEN LENING NODIG?
HOU UW FINANCIËLE LAST NIET VOOR UWZELF CONTACT MET ONS OP ALLE SOORTEN LENINGEN VOOR EEN LAGER BELANG VAN 2% (stephenswillsloan@gmail.com)

Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de service te krijgen die u verdient, ons leningprogramma is het snelst. We verstrekken leningen in elke valuta naar keuze {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, etc} en een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (veilig en onbeveiligd).

Heb je een lening nodig en heb je een lage credit score, Heb je het moeilijk om leningen te krijgen?
van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw financiële probleem is STEPHEN WILLIAMS LENGT FIRM. De algemene voorwaarden zijn zeer redelijk en attent.

We bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder: Kerstleningen, Zakelijke leningen, Schuldconsolidatieleningen, Persoonlijke leningen, Autoleningen, Hotelleningen, Studieleningen, Home Refinancing-leningen met een lage rente van 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsorganen.

Geïnteresseerde kandidaten moeten contact met ons opnemen via e-mail: stephenswillsloan@gmail.com. Toepassen en vrij zijn van financiële slavernij.
profielfoto
18 Mei 2018 07:42
Josef Lewis
Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Oproep / sms +1 (603) 786-7565 Bedankt

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.