abonneer nu
Enora Lucas
Over mij

Enora Lucas (16) uit Giethoorn stuurde eind mei een brief naar de redactie. Daarin de volgende opzienbarende zin: ‘Langzamerhand ben ik tot het besef gekomen dat het me niet gaat lukken om school te veranderen of om het leuk te gaan vinden’. Wat de VWO-leerlinge wel wil: haar droom waarmaken met School at Sea. Dat betekent: een zeilreis over de wereld en ondertussen aan boord les krijgen. Eind oktober is ze vertrokken. Eind april 2018 komt ze thuis. We volgen Enora tijdens haar reis. Zodra ze enigszins internetontvangst heeft, stuurt ze de redactie een update van haar avonturen.

blog profielfoto
Alle artikelen
ignore touch
27-03-2018 om 08:52
Het begon in één van de laatste dagen van februari. Kapitein Sam riep ons bijeen voor een ‘achterdekje.’ Hij vertelde dat we ergens in de komende dagen in een depressie terecht zouden komen....
ignore touch
18-01-2018 om 08:53
De kerstsfeer aan boord was vreemd, de kerstboom stond wel, was versierd en het zag er kerstig uit. Ik maakte elke dag een cadeautje uit de adventskalender open en las het kerstverhaal.
ignore touch
14-12-2017 om 10:27
We zijn in Kaapverdië, Mindelo, naar een markt geweest; dat was een hele belevenis. Er kwam een marktkoopman naar ons toe, hij stelde zich voor en vroeg naar onze namen. Hij vroeg waar we...
ignore touch
14-12-2017 om 10:15
Toen brak 27 oktober aan, de dag dat we zouden vertrekken, ik had er zo veel zin in, eindelijk zeilen! Nadat we opnieuw naar IJmuiden waren gevaren, begon het echte afscheid.