abonneer nu
Lokaal autonieuws

Suzuki Vitara nu met 1.500 euro inruilpremie

Geplaatst op vrijdag 29 juni 2018 14:47
  • De nieuwe Suzuki Vitara. © Jan Cees Dulon Barre

  • De nieuwe Suzuki Vitara. © Jan Cees Dulon Barre

pinterestmail

Rouveen - De Suzuki Vitara is een rasechte vertegenwoordiger van het compacte SUV-segment. Alleen bij Korterink verkrijgbaar met € 1.500,- inruilpremie.

De Suzuki Vitara is met zijn stoere en tegelijkertijd elegante uiterlijk een bijzonder geslaagde verschijning. Dit is een auto waar je in gezien wilt worden. Wij nemen ’m bij autobedrijf Korterink mee voor een uitgebreide testrit. Welcome back ‘S’ports ‘U’tility ‘V’itara. Als je de nieuwe Vitara even rustig op je netvlies laat inbranden, dan kan je alleen maar concluderen dat Suzuki echt goed werk heeft afgeleverd. Laten we eens rustig een rondje om de auto heen lopen.

De neus is prachtig geboetseerd en oogt voornaam met zijn verchroomde grille, ronde mistlampen, LED-dagrijverlichting. De fraaie welvingen in de motorkap en de wijze waarop de motorkap ‘op’ de schermen ligt, oogt geraffineerd. Ook het luchtroostertje met chroominleg op het zijscherm is erg fraai. We menen zelfs trekjes van de Landrover Evoque terug te zien in het ontwerp. En laten we eerlijk wezen; er zijn slechtere voorbeelden denkbaar dan deze chique Engelsman.

Panoramadak

Terug naar de Suzuki Vitara. De mooie 17 inch lichtmetalen velgen springen direct in het oog. Samen met de hoge taillelijn en het ‘zwevende’ dak (afhankelijk van de uitvoering kun je kiezen voor een contrasterende kleur voor het bovenste deel van de carrosserie) is het echt een plaatje om te zien. De High Exclusive zoals wij hem reden heeft standaard een enorm glazen schuifdak dat de aantrekkingskracht van deze auto nog eens benadrukt. In het ruime en dankzij de hoge instap gemakkelijk bereikbare interieur wordt de fraaie vormgeving naadloos doorgezet.

De stoelen zijn in het testexemplaar bekleed met chique suède, in het dashboard komt de interieurkleur terug en het is voorzien van een touchscreen audio/navigatiesysteem. Het geheel werkt zeer prettig in de praktijk. Tussen de ventilatierooster prijkt een analoog klokje en ook dat detail versterkt het premiumgevoel dat deze Suzuki je stiekem geeft.

King of the road

Achter het stuur voel je je al snel king of the road. Dat komt door de prettig hoge zit en het uitzicht over de al genoemde, fraai gewelfde motorkap. De 1.6 benzinemotor met 120 pk doet zijn werk beschaafd en loopt lekker zuinig. Wie rustig aan doet, wordt beloond met een zeer gunstig brandstofverbruik. 1 op 15 is in de dagelijkse praktijk goed haalbaar en dat is voor een dergelijke auto met genoeg ruimte voor vijf personen en hun bagage keurig.

Dat de Suzuki een auto van deze tijd is, wordt wel bewezen door de aanwezigheid van een batterij aan veiligheids verhogende voorzieningen. Er is een ‘radar brake support’ (auto remt automatisch in noodgevallen), ‘adaptive cruise control’ (automatisch afstand houden), ESP en 7 airbags. Ook op veiligheidsgebied heeft Suzuki zijn zaakjes dus meer dan uitstekend voor elkaar.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.