abonneer nu
TestRitten

Vernieuwing loont: Nissan Micra spreekt aan

Geplaatst op dinsdag 18 april 2017 14:19
  • © TV

  • © TV

  • © TV

pinterestmail

Nissan heeft de Micra al meer dan dertig jaar in het assortiment. Al die jaren is het een wat onopvallende speler in het B-segment. Daarin komt verandering want met de nieuwe, vijfde generatie kiest het merk een volledig nieuwe koers.

Het uiterlijk gaat het winnen en Nissan positioneert de Micra prijstechnisch in het midden van het segment.

Ambitie genoeg bij Nissan. Het wil met de Micra weer doordringen tot de top tien van het B-segment en concurreren met de beste en populairste auto’s in dat segment. De nieuwe Micra is in Europa ontwikkeld en volledig afgestemd op de Europese koper. Waar het vorige model een stukje kleiner was, groeit de nieuwe Micra naar een lengte van vier meter. Ook is de Micra breder en lager dan voorheen. De vormgeving is spannend en sportief en omvat veel karaktervolle lijnen. Zeker gecombineerd met vrolijke kleuren (groen, blauw, oranje, rood) valt de Micra op in het verkeer. En wie het allemaal nog niet onderscheidend genoeg vindt, kan kiezen voor accenten op de flanken, in de bumpers en op de spiegelkappen. Want ook die zijn beschikbaar in meerdere kleuren.

Interieur

Via vier portieren biedt de Micra een royale toegang tot het interieur. En afhankelijk van de smaak van de koper en de uitrustingsvariant die wordt gekozen, kan ook dat opvallend vrolijk worden ingericht. Oranje, blauw, lichtgrijs of donkerrood worden dan toegepast op de stoelen en de brede balk die zo kenmerkend is voor het dashboard. Nissan voorziet het interieur van hoogwaardige, zachte materialen. Door de toegenomen afmetingen passen (ook lange) Europeanen prima in de Micra. De aflopende daklijn achterin zorgt voor iets minder hoofdruimte. Dankzij de slimme indeling biedt de standaard vijfdeurscarrosserie veel comfort voor de inzittenden voorin. Dat gaat overigens niet ten koste van de beenruimte voor de achterpassagiers. De bagageruimte is groot genoeg voor de behoeften van de inzittenden en omvat een volume van 300 liter.

Veiligheidspakketten

De meest prijzige versie van de Micra krijgt standaard onder meer een uitgebreid elektronisch veiligheidspakket met voorzieningen die in deze klasse nog niet vanzelfsprekend zijn. Bijvoorbeeld Intelligent Lane Intervention: een systeem dat indien nodig de auto met zachte dwang weer terug in de rijstrook leidt. Nissans Intelligent Around View Monitor-camerasysteem, bekend van de Qashqai en de Juke, is voor het eerst ook leverbaar in de nieuwe Micra. Dit en andere systemen illustreren nadrukkelijk Nissan Intelligent Mobility, de visie van het Japanse merk op een toekomst zonder schadelijke emissies en zonder doden in het verkeer. Nissan voorziet de topversie van een Bose Personal Sound System. Hierbij hoort een hoofdsteun op de bestuurdersstoel waarin twee luidsprekers zijn opgenomen voor een optimale geluidsbeleving. De passagier beschikt niet over zo’n hoofdsteun en achterin zijn geen boxen geplaatst.

Motoren

Nissan biedt de kopers van een Micra een keuze uit drie motoren. De dieselversie, goed voor 90 pk en een koppel van 220 Nm, valt ongetwijfeld alleen bij enkele zakelijke rijders in de smaak. Kort na de lancering in maart volgt een 73 pk instapmotor, een 1.0 liter driecilinder benzine zonder turbo. De nadruk ligt op de 0,9 liter driecilinder met turbo die 90 pk voortbrengt en tot een prima koppel komt van 140 Nm. Deze motor blijkt tijdens een eerste kennismaking voldoende krachtig, zeker in vlak terrein. Wordt het heuvelachtig, dan moet er wat eerder worden (terug)geschakeld. Het onderstel is dynamisch afgestemd, maar zeker niet stug. De auto laat zich verleiden tot sportief sturen. Sterker nog de Micra met zijn lekkere zit achter het stuur en goede hanteerbaarheid nodigt er toe uit. Alle drie de motoren zijn gekoppeld aan een handmatig te bedienen vijfversnellingsbak. Alle vijf bekende uitvoeringen (Visia, Visia+, Acenta, N-Connecta en Tekna) hebben een uitgebreide standaarduitrusting.

Prijzen

Nissan levert de Micra met een vanafprijs van 15.190 euro. De meest complete benzineversie is de IG-T 90 Tekna voor 20.590 euro. De dieselmotor staat in de prijslijst vanaf 19.390 euro.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.