abonneer nu
TestRitten

Groei Volvo weerspiegelt in nieuwe V60

Geplaatst op zaterdag 28 juli 2018 14:49
  • Het design is in de lijn met de grote 90-broers. © Volvo

  • De bagageruimte bedraagt 529 liter. © Volvo

  • De nieuwe V60 doet eer aan Volvo’s rijke estate-historie. © Volvo

pinterestmail

Volvo levert de nieuwe S60, die later dit jaar komt, niet met een dieselmotor. Daarmee onderstreept Volvo zijn toewijding aan een duurzame toekomst na de traditionele verbrandingsmotor.

Het is de eerste Volvo die de beslissing te beurt valt. Op de nieuwe V60, die nog dit jaar bij de dealer staat, is de maatregel nog niet van toepassing.

Alle nieuwe modellen die Volvo vanaf 2019 op de markt brengt, zijn voorzien van een (plug-in-) hybride aandrijflijn met een benzinemotor of een batterij-elektrische aandrijflijn. Daarmee bekrachtigt Volvo dat het zich volledig aan elektrificatie van de modellen committeert.

Meer ruimte

De nieuwe V60 doet eer aan Volvo’s rijke estate-historie. De auto werd onthuld op de oprit van een gezinswoning in Stockholm. Daarmee is het helder waarop Volvo zich met het model richt. De nieuwe generatie V60 biedt meer ruimte dan de vorige versie. Het is zelfs een van de ruimste auto’s in zijn klasse. De prijzen beginnen bij 43.995 euro voor de benzineversie T5 Geartronic en D3 diesel.

In lijn met 90-broers

De V60 voldoet, evenals zijn voorganger, aan alle eisen die een modern gezin aan een stationwagen stelt. De estate heeft een design dat geheel in de lijn is met de grote 90-broers. Praktisch zijn onder meer een ruim interieur en veel bagageruimte. De auto staat op het in eigen huis ontwikkelde modulaire SPA-platform (Scalable Product Architecture). Hiervan maken ook de nieuwe XC60, S60 en 90-serie gebruik, modellen die medeverantwoordelijk zijn voor Volvo’s succes en recordverkopen van de afgelopen jaren.

Interieur

De Volvo V60 biedt zowel voor- als achterin meer beenruimte dan voorheen. De bagageruimte bedraagt 529 liter (was 430 liter). Er kunnen vier koffers naast elkaar in de kofferbak worden geplaatst. De wielbasis is 56 millimeter langer dan die van de laatste generatie Volvo V70.

Uitrusting

De uitrusting van de nieuwe V60 is zeer compleet. Standaard zijn onder andere led-verlichting rondom, inclusief koplampen met Thor’s Hammer-dagrijverlichting, Electronic Climate Control met twee gescheiden zones, elektrisch bedienbare achterklep, roofrails, 16 inch lichtmetalen wielen en een 9 inch touchscreen met Sensus Connect dat compatibel is met de populaire muziekstreamingdienst Spotify, Apple CarPlay en Android Auto. En ook 4G WiFi behoort tot de vele mogelijkheden van het uitgebreide en geroemde infotainmentsysteem Sensus Connect.

Veiligheidssysteem

Het geavanceerde actieve veiligheidssysteem City Safety met Autobrake dat aanrijdingen met een snelheidsverschil tot maar liefst 60 km/u kan voorkomen, is standaard. Het is het enige systeem op de markt dat zowel voetgangers als fietsers en grote dieren herkent, ook in het donker. Een wereldprimeur is dat het systeem ook automatisch remt om de impact met tegemoetkomend verkeer te beperken. Pilot Assist, het systeem dat de bestuurder tot een snelheid van 130 km/u assisteert met sturen, accelereren en remmen, heeft een upgrade ondergaan en biedt nu nog betere prestaties in bochten. De omvangrijke veiligheidsuitrusting omvat verder Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentiesystemen.

Motoren

Volvo levert de nieuwe V60 met de keuze uit twee benzinemotoren (T5 en T6) en twee dieselmotoren (D3 en D4), al dan niet in combinatie met een automatische Geartronic-transmissie. Verder is de V60 ook leverbaar als plug-in hybride: T8 Twin Engine en de nieuwe T6 Twin Engine met 340 pk. Deze laatste is volgend jaar te bestellen. Volvo levert de nieuwe V60 met de keuze uit meerdere aantrekkelijke optiepakketten.

Verkooprecord

De vernieuwing van het gamma en het inspelen op klantwensen werpen hun vruchten af. Volvo heeft in het eerste halfjaar van 2018 een verkooprecord genoteerd. Volvo verkocht in deze periode 317.639 auto’s, een toename van 14,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Europa groeide de verkoop van Volvo in de eerste helft van 2018 met 5,7 procent tot 164.480 auto’s. In de eerste helft van 2017 waren dat er 155.653. De groei is mede te danken aan de sterke vraag naar de nieuwe XC60, de 90-serie en de nieuwe XC40.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.