abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Energiedrankjes
Kinderartsen willen een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Veel klachten als rusteloosheid, vermoeidheid en hartritmestoornissen bij jonge patiënten blijken te worden veroorzaakt door deze pepdrankjes. Onze stelling: Energiedrankjes moeten verboden worden voor kinderen.
Nieuwstweets
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
meer over: Echtpaar Schelhaas: 'Het leven komt zoals het komt'
19-01-2018 om 19:26
Scheerwolde - Willem Schelhaas (72) kijkt op zijn briefje. Hoe laat moest hij De Wielewaal vandaag ook al weer openen? 'O, kwart voor vier. Ik dacht kwart over vier. Vind je het goed als ik er even naartoe loop?', zegt hij ietwat verontschuldigend.
( Advertorial )
Lage arbeidsproductiviteit, ziekteverzuim, ontevreden medewerkers en conflictsituaties zijn een paar voorbeelden waar werkgevers tegenaan lopen. Het gevolg van deze personele risico’s zijn hoge...
ignore touch
19-01-2018 om 17:40
Meppel - Veel mensen denken dat zij gelukkig worden als zij een grote prijs winnen in een loterij. Maar worden zij dat ook echt? Uit onderzoek blijkt dat de toename van geluksgevoel na een...
ignore touch
19-01-2018 om 16:06
Staphorst - De gemeenteraad van Staphorst neemt het initiatief voor de plaatsing van windturbines.
( Advertorial )
We gaan massaal weer naar de sportschool en gezond eten heeft prioriteit nummer één. Althans, dat zijn de goede voornemens van velen voor het nieuwe jaar en we houden ze meestal maar kort vol.
ignore touch
19-01-2018 om 15:41
Dalfsen - Een probleem, vraag of klacht oplossen is de belangrijkste taak van de ombudscommissie in de gemeente Dalfsen.
ignore touch
19-01-2018 om 15:00
Havelte/Meppel - Nicky Corts, pluimveehoudster langs de A32 op de grens van Meppel en Havelte, is genomineerd voor de titel Vrouw in de Media voor Drenthe.
ignore touch
19-01-2018 om 13:36
Meppel – De weerstand vanuit de buurt tegen de plannen aan de Kromme Elleboog blijft groot.
ignore touch
19-01-2018 om 13:19
Meppel - Vrouwen van Nu afdeling Meppel heeft donderdag de jaarvergadering gehouden in De Poele.
ignore touch
18-01-2018 om 16:33
Meppel – De D66 Meppel wil een top vijf maken van plekken in Meppel die een opknapbeurt verdienen. D66 wil inventariseren wat de keuze van de Meppelers is.
ignore touch
18-01-2018 om 15:19
Meppel – Sterk Meppel heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart vastgesteld. In het verkiezingsprogramma zet Sterk Meppel stevig in op het verbeteren van het...
ignore touch
19-01-2018 om 14:28
Zuidwolde - Drie organisaties hebben elkaar in Zuidwolde gevonden om samen de Maand van de Spiritualiteit vorm en inhoud te geven.
ignore touch
19-01-2018 om 12:46
Zuidwolde - Gemeente De Wolden mocht donderdagmiddag de titel voor ‘Best Bestuurde decentrale overheid’ niet mee naar Zuidwolde nemen.
ignore touch
18-01-2018 om 17:44
De Wijk – Zeven leden van de Vrouwen van Nu in De Wijk zijn gehuldigd vanwege hun 25- of 50-jarig lidmaatschap. Voorzitter Janny Flik had voor elk jubilerend lid tijdens de jaarvergadering een...
ignore touch
18-01-2018 om 15:52
Zuidwolde – De beoogd lijsttrekker voor D66 De Wolden, Mark van Dijk, heeft zich om medische redenen teruggetrokken als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.
ignore touch
17-01-2018 om 14:18
Ruinen – Terug in de tijd. Bakken vol singles en elpees, een oude jukebox waar muziek uit de jaren zestig uit komt en vooral die bekende geur. Als je de plaat uit de hoes haalt, ruik je het vinyl.
ignore touch
Diever – Westerveld staat voor een enerverend jaar. Dat kondigde burgemeester Rikus Jager woensdag aan in zijn nieuwjaarsrede.
ignore touch
Diever – De Roosjenschool houdt donderdag 1 februari een open ochtend, voor iedereen die wil kennismaken met de dagelijkse sfeer op de basisschool.
ignore touch
Vledder - Ruim twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft ook DSSW-STERK Westerveld haar kandidatenlijst gepresenteerd.
ignore touch
Diever – Burgemeester Rikus Jager heeft woensdag een duidelijk statement gemaakt in de hele discussie rond de...
ignore touch
Rouveen - Een werkgroep uit Rouveen pleit voor een evenemententerrein in de driehoek Schipgravenweg / Korte Kerkweg aan de rand van het dorp.
ignore touch
Staphorst – Oud-wethouder Jan Talen en nu lid van de eenmansfractie Liberaal Netwerk in Staphorst doet met de Democratische Partij Staphorst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21...
ignore touch
Staphorst - Volgens wethouder Bert Krale was er vroeger nogal eens sprake van willekeur in Staphorst. Dat is volgens hem een van de redenen dat er nu zogeheten hoofdpijndossiers zijn.
ignore touch
Den Haag – Een rekening van ruim 330.000 euro. Dat is de inzet van enkele procedures die afvalverwerker Albert Talen...
ignore touch
Vollenhove - In Vollenhove wordt nagedacht om de geplande vervanging van de openbare verlichting anders in te vullen door gebruik te maken van de laatste technische mogelijkheden.
ignore touch
​Regio - Na een lokaal spekgladde ochtend trekken vandaag enkele winterse buien over het land en daarbij is kans op onweer, hagel en natte sneeuw. Dit meldt Weeronline.nl.
ignore touch
Regio - Vooral in het noorden en oosten is er kans op lokale gladheid door bevriezing of winterse buien. Het KNMI heeft in Drenthe, Overijssel, Friesland en Flevoland code geel afgegeven.
ignore touch
Regio - Donderdagavond rijden er op de meeste trajecten nog geen treinen. Het treinverkeer is in Nederland op slechts...
ignore touch
Steenwijkerwold - ‘Mag ik je iets laten horen?’ Barry stapt op van de bank in zijn bovenwoning aan de Blaankamp in Steenwijkerwold.
ignore touch
Giethoorn - Annemiek Stam (33) staat al te trappelen van ongeduld, zo reislustig als zij is, om met echtgenoot Ralf (44) en de twee kinderen Noah (3) en Olive (2) op 15 januari voor een reis van...
ignore touch
Nijeveen – Welke sportieve ambities er onderhuids ook nog mochten smeulen, de afgelopen jaren zetten Michiel van Goor (35) en Gerien Tuut (33), allebei hun sportleven op een aanzienlijk lager...
ignore touch
Meppel - Van alle jaarverslagen die er aan het begin van dit jaar verschijnen, is dat van Oranjeborg zonder twijfel het...