abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Roken
Groningen wil eerste rookvrije stad worden. Onze stelling: Roken in de openbare ruimte moet in elke stad verboden worden.
dossiers
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gem...
Plus Artikelen
Voetbalvereniging SVN’69 heeft schoon genoeg van de vernielingen die w...
Steenwijk - De fractie van D66 in de gemeenteraad van Steenwijkerland is...
Meppel - Ondanks de wat minder gunstige weersvoorspellingen voor deze we...
Meppel/Steenwijk - Toen vorig jaar het Nederlands kampioenschap voor hem...
De Wolden

Zwembaden De Wolden gaan alle drie zaterdag open

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 20:06
  • Zwembad Zuidwolde. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

De Wijk/Ruinen/Zuidwolde - Nu de zwembaden in de Wijk en Zuidwolde ook geprivatiseerd zijn, beschikt De Wolden met ook Ruinen over drie zelfstandige buitenbaden. Alle drie gaan ze zaterdag open.

Misschien wat vroeg in het seizoen, maar dat heeft vooral met de meivakantie te maken. In Zuidwolde is het ook het eerste zelfstandige zwembadjaar. De opening wordt om 14.00 uur verricht door wethouder Jan van ‘t Zand, nadat voorzitter Jaap Slob een openingswoordje heeft gesproken.
Daarna is het de bedoeling dat beide heren te water gaan.

Om 15.00 start dan voor de jeugd tot 14 jaar een te gekke obstakelrun. Dat word ‘s avonds herhaald voor personen van 15 tot 80 jaar. Dit spektakel begint om 21.00 uur. Op woensdag 11 mei staat ook weer de Swimloop op het programma. de opbrengst voor deze Swimloop, de tweede in successie alweer, is voor de aanschaf van een speeltoestel. Van de opbrengst van de eerste Swimloop werd de airtrampoline aangeschaft.

Ruinen

In Ruinen is de afgelopen weken weer hard gewerkt om alles netjes te krijgen. er is geen officiële opening, want Ruinen gaat al wat langer mee. Voor dit jaar staan al weer heel wat activiteiten gepland, zoals dauwzwemmen, midzomernachtzwemmen, Auto te water, zwemvierdaagse en een mini-triatlon. Zaterdag 6 mei is er een open dag tussen 13.00 en 17.00 uur, dan kan iedereen gratis naar binnen. om 14.00 uur wordt die dag een nieuw springkussen op feestelijke wijze in gebruik genomen.

De Wijk

In de Wijk komt wethouder Jan van ‘t Zand ook helpen openen. Daar wordt zaterdag al om 13.00 uur het startsein voor een nieuwe toekomst gegeven. Ook Niek Slomp van supermarkt Coop in de Wijk is erbij; als Wieker van het Jaar verricht hij samen met de wethouder de officiële openingshandeling. Behalve versnaperingen, ligt er voor de zwemmers allerhande speelmateriaal klaar.

Het bestuur hoopt tevens dat de nieuwe opblaasbare glijbaan gepresenteerd kan worden. oor de rest van het seizoen worden de nodige activiteiten georganiseerd, data zijn nog niet bekend.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.