abonneer nu
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Nieuwleusen/Oud-Avereest - De leerlingen van de basisscholen uit Nieuwle...
Lhee - Drentse melkveehouders krijgen extra hulp en beloning voor het ve...
Frederiksoord - Zijn komst was het mooiste verjaardagsgeschenk dat de ja...
Ruinen - Wat haar betreft had het allemaal niet zo gehoeven, maar wie 10...
De Wolden

Zwembaden De Wolden gaan alle drie zaterdag open

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 20:06
  • Zwembad Zuidwolde. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

De Wijk/Ruinen/Zuidwolde - Nu de zwembaden in de Wijk en Zuidwolde ook geprivatiseerd zijn, beschikt De Wolden met ook Ruinen over drie zelfstandige buitenbaden. Alle drie gaan ze zaterdag open.

Misschien wat vroeg in het seizoen, maar dat heeft vooral met de meivakantie te maken. In Zuidwolde is het ook het eerste zelfstandige zwembadjaar. De opening wordt om 14.00 uur verricht door wethouder Jan van ‘t Zand, nadat voorzitter Jaap Slob een openingswoordje heeft gesproken.
Daarna is het de bedoeling dat beide heren te water gaan.

Om 15.00 start dan voor de jeugd tot 14 jaar een te gekke obstakelrun. Dat word ‘s avonds herhaald voor personen van 15 tot 80 jaar. Dit spektakel begint om 21.00 uur. Op woensdag 11 mei staat ook weer de Swimloop op het programma. de opbrengst voor deze Swimloop, de tweede in successie alweer, is voor de aanschaf van een speeltoestel. Van de opbrengst van de eerste Swimloop werd de airtrampoline aangeschaft.

Ruinen

In Ruinen is de afgelopen weken weer hard gewerkt om alles netjes te krijgen. er is geen officiële opening, want Ruinen gaat al wat langer mee. Voor dit jaar staan al weer heel wat activiteiten gepland, zoals dauwzwemmen, midzomernachtzwemmen, Auto te water, zwemvierdaagse en een mini-triatlon. Zaterdag 6 mei is er een open dag tussen 13.00 en 17.00 uur, dan kan iedereen gratis naar binnen. om 14.00 uur wordt die dag een nieuw springkussen op feestelijke wijze in gebruik genomen.

De Wijk

In de Wijk komt wethouder Jan van ‘t Zand ook helpen openen. Daar wordt zaterdag al om 13.00 uur het startsein voor een nieuwe toekomst gegeven. Ook Niek Slomp van supermarkt Coop in de Wijk is erbij; als Wieker van het Jaar verricht hij samen met de wethouder de officiële openingshandeling. Behalve versnaperingen, ligt er voor de zwemmers allerhande speelmateriaal klaar.

Het bestuur hoopt tevens dat de nieuwe opblaasbare glijbaan gepresenteerd kan worden. oor de rest van het seizoen worden de nodige activiteiten georganiseerd, data zijn nog niet bekend.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.