abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Meppel - De landelijke organisatie Liberation Route Europa wil de herinn...
Frederiksoord - ‘Kolonioloog’ Wil Schackmann liet er zaterdagmiddag ...
Nieuwleusen - Over vijf jaar hoopt ze bij een mooie buitenlandse club te...
Meppel - De routes zijn bekend, de vrijwilligers zijn gemobiliseerd en c...
De Wolden

Mediafabriek is ideeëngenerator

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 10:21
  • De eerste bijeenkomst van de Mediafabriek in Ruinerwold. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Ruinerwold – De Mediafabriek is los, woensdagmiddag kwam een eerste groep jongeren in het oude gemeentehuis van Ruinerwold bij elkaar voor de kick-off. Er werden heel wat plannen gesmeed, suggesties gedaan en drempels genomen.

Voor de mensen achter de Mediafabriek reden genoeg om ook de jeugd in de andere dorpen op te roepen zich aan te sluiten.

De Mediafabriek is een onderdeel van de CultuurExplosie DeWolden. Een maand geleden werden op drie middagen schoolgaande jongeren op locaties bij Ruinerwold, de Wijk en Zuidwolde lekker gemaakt voor de Mediafabriek. Daar zijn de jongeren de baas, zij bepalen volgens Dieuwertje Jansen (Welzijn De Wolden), Ronald Buld (MultieBuldtie) en Jan Bert Stevens wat de komende tijd gebeurt.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Woensdagmiddag kwamen ze volgens Buld wat bleu binnen, maar aan het eind van de middag, na een bezoekje aan de snackbar, was zelfs de eerste vlog al geproduceerd, te zien op het facebookaccount. De jeugd maakte zelf accounts aan op Instagram en Snapchat.

Wat de volwassen ‘duwers’ betreft komen er ook dergelijke brainstormsessies in andere dorpen. ‘Het mooie is dat we eerst nog niet op dezelfde golflengte zaten, maar na een uur noemden ze eigenlijk dezelfde dingen die wij ook voor ogen hadden. De “taal” was even wat anders’, lacht Ronald Buld. ‘Dit gaat geweldig worden, want ze kwamen al vlot met allerlei creatieve ideeën.’

Leren

Er werden onderwerpen genoemd als filmen, vloggen, fotografie en social media, aan het eind van de rit kwam zo’n beetje alles samen. Duidelijk werd ook dat de jeugd graag wil leren, bijvoorbeeld hoe te fotograferen (compositie, techniek), maar ook het bewerken van foto’s. Bij filmen en vloggen komt weer monteren van het geschoten materiaal kijken. In het zolderkamertje van het oude gemeentehuis bleek de Mediafabriek nu al een ideeëngenerator.

Dieuwertje Jansen zat er tevreden bij. Ook zij hoopt vurig dat met name de Wijk, Ruinen en Zuidwolde zich aansluiten. ‘Er zijn er zat die zich op hebben gegeven, maar er zijn er ook die terugkrabbelen of het te spannend vinden’, weet Buld. ‘Je moet ergens starten, maar we hebben liever tien jongeren die het aandurven, dan honderd met alleen maar een grote mond.’

Info: facebook.com/mediafabriekdewolden

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.