abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Meppel - Er was eens een dominee die in 1944 in Meppel bivakkeerde. Hij ...
Meppel/Havelte - Wanneer hij tevreden zou zijn? ‘Met een plek bij de e...
Dalfsen - De gemeente Dalfsen gaat onderzoeken wat de mogelijkheden en k...
Zuidwolde - ‘Miljoenen mensen zijn hobbyschrijver, maar hun werk kan n...
...
De Wolden

Hippisch De Wolden bewijst meerwaarde

Geplaatst op maandag 16 april 2018 16:18
  • © Artizzl Media / Peter Nefkens

mail

Zuidwolde - Hippisch De Wolden staat aan de vooravond van het eerste lustrumjaar. Sinds de start in april 2014 is de koepel van paardensportevenementen in De Wolden een begrip geworden tot ver buiten de gemeente.

Dit jaar staan vier evenementen op de agenda, alleen de Paarse Paardendagen in Ruinen slaan door omstandigheden een jaartje over.

Hippisch De Wolden werd in het leven geroepen met steun van de gemeente De Wolden, dat zich graag als paardengemeente manifesteert. ‘Ondernemers hebben baat bij de evenementen’, weet Michel Broek uit ervaring. ‘Het is het helemaal waard om door te gaan, je ziet allerlei ondernemingen profiteren’, verwijst Broek onder meer naar verblijfsaccommodaties en restaurants.

Jaap Krikken herinnert zich dat meteen in het begin flink is ingezet op het betrekken van de toeristische sector bij de hippische activiteiten. ‘Ondernemers haken erop in, bijvoorbeeld door een hippisch dinertje aan te bieden.’

Aanjager

Uiteindelijk gaat het vooral om de paardensport, die als aanjager fungeert voor veel economische activiteit in De Wolden. Het eerste evenement is Outdoor Zuidwolde van 3 tot en met 6 mei op het terrein van CH De Wolden in Veeningen.

De meimaand is sowieso druk, want met Pinksteren staat in de Wijk het traditionele Pinksterconcours op het programma. De maand wordt afgesloten in het idyllische buurtschap Steenbergen met de samengestelde menwedstrijd op 25, 26 en 27 mei. De hoofdmaaltijd vindt in juli plaats als het CH De Wolden in twee etappes plaatsvindt en tal van (inter)nationale ruiters en amazones naar Veeningen komen.

Rode paard

Hippisch De Wolden is de bindende factor tussen de vier organisaties. ‘We maken gezamenlijk afspraken, we zorgen voor promotiemateriaal met gelijke herkenbare vormgeving en langs de wegen hangen spandoeken, waar we op uniforme wijze alle evenementen neerzetten’, somt Jaap Krikken op. ‘En tijdens de evenementen brengen we Hippisch De Wolden in beeld, onder andere met het inmiddels bekende rode paard. Dat is een echte aandachtstrekker die de afgelopen jaren op verschillende plekken is opgedoken, tot in Assen aan toe. Daarbij hebben we liefst 5.000 flyers laten verspreiden over 400 locaties in Drenthe, waar veel mensen komen, zoals hotels, campings en horeca.’

Het mooie van Hippisch De Wolden is volgens Michel Broek ook dat meerdere partijen aanhaken met activiteiten. ‘Wij bieden een podium waar anderen op mee kunnen liften.’ Dan gaat het van hardloop- en mountainbikewedstrijden tijdens de menwedstrijd tot een modeshow en een muzikale avond Mokum in Zuidwolde tijdens Outdoor Zuidwolde. In de Wijk hebben ze een zaterdagavondspektakel en het CH De Wolden is sinds jaar en dag al het trefpunt van sport en ondernemen.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...