abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
De Wolden

Koekangerveld kijkt tevreden terug op feest

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 11:55
  • De winnende wagen met als thema de wolven terug in Drenthe. © Monica Piest

  • © Monica Piest

pinterestmail

Koekangerveld - Koekangerveld kan weer rustig gaan slapen, het dorpsfeest zit er weer op. Drie dagen lang stond het kleine dorp in het teken van festiviteiten, die begonnen op de vrijdagavond met de optocht van versierde wagens.

Toch weer een mooi aantal wagens voor een klein dorp, waar bleek dat de verschillende groepen goed hun best hadden gedaan. Ze kregen niet alleen de beoordeling van de jury, maar na afloop ook een feestje als beloning. In de tent speelde de Sunshine Partyband.

De winnende wagen was ‘De wolf weer terug in Drenthe en gaat nu met shoarma venten’. De tweede plek was voor ‘Huizen storten in door gasgewin’ en nummer drie was ‘Wij zijn klaar voor energieneutraal 2050’. Bij de fietsen won ‘heks’ Dewi Smink, gevolgd door ‘fee’ Lotte Smink en kinderen Hofs.

Heilig

Zaterdagochtend is nog altijd heilig in het dorp, de feesthangers moeten even de tijd krijgen om te acclimatiseren. Vroeg in de middag stonden de eerste onderdelen alweer klaar voor de zeskamp met onder meer een waterbak en een klimwand. Boven die waterbak vonden de nodige gevechten plaats tussen teams, de verliezer – maar soms ook de winnaar – kregen te maken met een verkoelend bad. Het werd een sportieve middag, die gevolgd werd door een heet avondje met muziek van De Wethouders. De rockband uit Zuidwolde zette de goedgevulde feesttent op z’n kop en maakte de verwachtingen meer dan waar.

Op zondag stond er om half elf al een overheerlijke brunch te wachten op de inwoners van Koekangerveld. Mooi gedekte tafels in de feesttent, waar de aanwezigen zich tegoed deden aan de heerlijkheden die werden voorgeschoteld. Met een goed gevulde maag kon vervolgens weer worden meegedaan aan- of gekeken worden naar het spannende vervolg van de zeskamp tussen de zeven teams. Uiteindelijk ging het team ‘De witte motor’ met de hoogste eer strijken, net voor keet de Beulhokke en De Strijders.

Afscheid

Het was het laatste feest voor Freek Liezen als bestuurslid van de feestcommissie. Na 25 jaar trouwe dienst heeft hij besloten er een punt achter te zetten.

Andere uitslagen, spelletjes onderbouw: 1. Dave Pieters, Jill Bennink en Alja Kreeft. Spelletjes bovenbouw: 1. Isa Bennink,; 2. Lando Zwiers en 30. Chantal Imberg en Lisanne Zwiers. Bij de straten won de Ruinerweg-Zuid met ‘Alles op z’n kop. Tweede werd de Mr. De Blieckweg met ‘Energieneutraal’,

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.