abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
Assen - Eén knal, twee vuurspuwende torens en een oranje muur van rook....
Ruinen - Ze hadden wel wat meer bezoekers verwacht op het tweede Brummel...
...
De Wolden

Ruinerwold krijgt het WK dogdance

Geplaatst op maandag 2 juli 2018 12:50
  • Beeld van het NK Dogdance van 2013 in Ruinerwold. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Beeld van het NK Dogdance van 2013 in Ruinerwold. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Beeld van het NK Dogdance van 2013 in Ruinerwold. © Artizzl Media / Peter Nefkens

mail

Ruinerwold - Over drie weken is dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold het toneel van een heus wereldkampioenschap. Gedurende drie dagen wordt gestreden om de titels bij het WK Dogdance.

Voorgaande jaren was Ruinerwold ook al vaker het toneel van het Nederlands kampioenschap. De officiële openingsceremonie is donderdag 19 juli om 18.00 uur. Drie dagen daarna wordt dagelijks gestreden om de titels.

Ondanks dat Dog Dance al ruim 10 jaar in Nederland wordt beoefend, is het nog maar kort gereglementeerd als hondensport onder de FCI. Dat is een overkoepeld orgaan, dat de verschillende hondensporten onder zich heeft om zo wereldwijd een vaste richtlijn hanteert. Na Rusland en Duitsland is Nederland het derde land dat het Wereldkampioenschap Dog Dance mag organiseren.

Uiteraard zijn de voorbereidingen nog in volle gang en is de online kaartenverkoop van start gegaan. Voor deze internationale competitie werd in Farm Food Hondenvoeding een solide partner gevonden.

Bewegingen

Dogdance is een hondensport, waarbij de hond verschillende trucjes en bewegingen worden aangeleerd, welke aan elkaar worden gekoppeld tot een routine. Deze routine kan een dans zijn, maar zou ook een act kunnen zijn.

Daar wordt dan muziek onder gezet om het plaatje compleet te maken. De handler is vrij om te bepalen welke oefeningen gebruikt worden. Hierdoor wordt Dog Dance een sport met veel variaties. Het belangrijkste hierin is dat naast het entertainment gehalte, de oefeningen geen gevaar mogen opleveren voor de hond. Daarnaast mag de hond ook niet aangekleed worden.

Dogdance is er in twee divisies: Heelwork To Music en Freestyle. Namens Nederland wordt ook een team naar het WK gezonden. Na ongeveer een jaar meedoen aan selectiewedstrijden, waar niet alleen nationale maar ook internationale juryleden de verschillende routines hebben beoordeeld, is er een goede selectie uit voortgekomen. Voor Team Heelwork to Music zijn dat: Marina Delsink met Gwydion, Tanja Leblanc met Chendo, Grietje Wagenaar met Floris, Marian Smit met Kulta en Janny Drost met Dana (Reserve)

Voor Team Freestyle zijn dat: Grietje Wagenaar met Floris, Bregtje Hut met Troy, Eline van Oosterom met Catoo, Aniek Oerlemans met Breezz en Esther Niemeijer met Yuna (Reserve).

Op 19 juli is de trainingsdag van alle teams in de sporthal. Deze trainingsdag is vrij toegankelijk voor iedereen die er interesse in heeft. Rond de klok van 18.00 uur start de openingsceremonie, waar alle landen zich presenteren aan het publiek.

Info: www.wcdogdance2018.com

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...