abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Haveltermade - Bewoners van de Heinsiusstraat vragen de gemeente opnieuw...
Wilhelminaoord – Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe ...
Meppel - De kans is redelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad ove...
Meppel - Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben in 2022 op de basissc...
De Wolden

Ruinerwold krijgt het WK dogdance

Geplaatst op maandag 2 juli 2018 12:50
  • Beeld van het NK Dogdance van 2013 in Ruinerwold. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Beeld van het NK Dogdance van 2013 in Ruinerwold. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Beeld van het NK Dogdance van 2013 in Ruinerwold. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Ruinerwold - Over drie weken is dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold het toneel van een heus wereldkampioenschap. Gedurende drie dagen wordt gestreden om de titels bij het WK Dogdance.

Voorgaande jaren was Ruinerwold ook al vaker het toneel van het Nederlands kampioenschap. De officiële openingsceremonie is donderdag 19 juli om 18.00 uur. Drie dagen daarna wordt dagelijks gestreden om de titels.

Ondanks dat Dog Dance al ruim 10 jaar in Nederland wordt beoefend, is het nog maar kort gereglementeerd als hondensport onder de FCI. Dat is een overkoepeld orgaan, dat de verschillende hondensporten onder zich heeft om zo wereldwijd een vaste richtlijn hanteert. Na Rusland en Duitsland is Nederland het derde land dat het Wereldkampioenschap Dog Dance mag organiseren.

Uiteraard zijn de voorbereidingen nog in volle gang en is de online kaartenverkoop van start gegaan. Voor deze internationale competitie werd in Farm Food Hondenvoeding een solide partner gevonden.

Bewegingen

Dogdance is een hondensport, waarbij de hond verschillende trucjes en bewegingen worden aangeleerd, welke aan elkaar worden gekoppeld tot een routine. Deze routine kan een dans zijn, maar zou ook een act kunnen zijn.

Daar wordt dan muziek onder gezet om het plaatje compleet te maken. De handler is vrij om te bepalen welke oefeningen gebruikt worden. Hierdoor wordt Dog Dance een sport met veel variaties. Het belangrijkste hierin is dat naast het entertainment gehalte, de oefeningen geen gevaar mogen opleveren voor de hond. Daarnaast mag de hond ook niet aangekleed worden.

Dogdance is er in twee divisies: Heelwork To Music en Freestyle. Namens Nederland wordt ook een team naar het WK gezonden. Na ongeveer een jaar meedoen aan selectiewedstrijden, waar niet alleen nationale maar ook internationale juryleden de verschillende routines hebben beoordeeld, is er een goede selectie uit voortgekomen. Voor Team Heelwork to Music zijn dat: Marina Delsink met Gwydion, Tanja Leblanc met Chendo, Grietje Wagenaar met Floris, Marian Smit met Kulta en Janny Drost met Dana (Reserve)

Voor Team Freestyle zijn dat: Grietje Wagenaar met Floris, Bregtje Hut met Troy, Eline van Oosterom met Catoo, Aniek Oerlemans met Breezz en Esther Niemeijer met Yuna (Reserve).

Op 19 juli is de trainingsdag van alle teams in de sporthal. Deze trainingsdag is vrij toegankelijk voor iedereen die er interesse in heeft. Rond de klok van 18.00 uur start de openingsceremonie, waar alle landen zich presenteren aan het publiek.

Info: www.wcdogdance2018.com

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.