abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
Assen - Eén knal, twee vuurspuwende torens en een oranje muur van rook....
Ruinen - Ze hadden wel wat meer bezoekers verwacht op het tweede Brummel...
...
De Wolden

WK Dog Dance in Ruinerwold geopend

Door Peter Nefkens op donderdag 19 juli 2018 20:11
  • Het WK Dog Dance in Ruinerwold is geopend. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Het WK Dog Dance in Ruinerwold is geopend. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Het WK Dog Dance in Ruinerwold is geopend. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Het WK Dog Dance in Ruinerwold is geopend. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Het WK Dog Dance in Ruinerwold is geopend. © Artizzl Media / Peter Nefkens

mail

Ruinerwold - Met een korte openingsceremonie is donderdagavond het wereldkampioenschap Dog Dance van start gegaan. In de sporthal van de Buddingehof in Ruinerwold liepen vertegenwoordigers van dertien landen met hun honden en uiteraard de vlag van hun land, de arena binnen. Daarbij werden ze begeleid door hun eigen volkslied. Het is voor het eerst dat een WK binnen De Wolden plaatsvindt.

Het is voor het eerst in de historie dat het WK in Nederland plaatsvindt. Dat voor Ruinerwold is gekozen, is voor een deel toeval. ‘Het WK zou eerst in augustus tijdens de World Dog Show worden gehouden, maar daar was geen plek voor dit evenement. Toen moesten we in allerijl op zoek gaan naar een andere locatie’, legt André de Jong, voorzitter van de Nederlandse Dog Dance Bond uit. Omdat al eerder nationale kampioenschappen in Ruinerwold werden gehouden, was het dorpshuis al snel in het vizier.

Wijziging

Aan het WK wordt overigens louter met Europese landen deelgenomen. Dat heeft ook te maken met de wijziging van datum, anders waren landen als Japan en mogelijk ook Argentinië ook aanwezig geweest. Die twee landen doen de volgende keer wel mee met het EK, dat daardoor een open karakter krijgt. Het WK vindt tot en met zondag plaats, bezoekers hebben voor 5 euro per dag toegang om de honden met enthousiasme hun kunsten te zien vertonen. De volgende landen zijn aanwezig: België, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Nederland, Slowakije, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Finland, Noorwegen, Italië en Rusland. De deelnemers verblijven her en der in de regio in hotels en Bed en Breakfasts.

Hondensport

Ondanks dat Dog Dance al ruim 10 jaar in Nederland wordt beoefend, is het nog maar kort gereglementeerd als hondensport onder de FCI. FCI is een overkoepeld orgaan, dat de verschillende hondensporten onder zich heeft om zo wereldwijd 1 vaste richtlijn hanteert. ‘Na Rusland en Duitsland zijn wij het derde land dat het Wereld Kampioenschap Dog Dance mag gaan organiseren. Na vele gesprekken en onderhandelingen was het in januari dit jaar een feit en konden wij (Nederlandse Dog Dance Bond) beginnen met de organisatie, aldus De Jong.

Dogdance is er in twee divisies, Heelwork To Music en Freestyle. Bij Heelwork to Music draait het vooral om volgen. De hond volgt de handler in ongeveer 10 verschillende posities ten opzichte van de Handler. Wanneer de hond van de ene positie, naar een andere positie gaat, mag dit door middel van een Freestyle oefening, om zo de dans een vloeiend geheel te laten worden.
Vergelijk Heelwork to Music met stijldansen voor mensen, dan is het idee redelijk duidelijk.
Freestyle is eigenlijk alles wat Heelwork niet is. De hond mag op afstand werken, is niet verplicht aan posities en variaties zijn veelal groter dan bij Heelwork. Freestyle kan je meer vergelijken met bijvoorbeeld de Latin dansen bij mensen. Het is allemaal losser, niet te dicht bij de handler en hierdoor vaak met meer “swing”.

Programma

Vrijdag 20 juli is de wedstrijddag voor de Heelwork to music (HTM). Zaterdag 21 juli is de wedstrijddag voor de Freestyle. Dan uiteindelijk is op zondag 22 juli de Finaledag. De 10 beste van de HTM en de 10 beste van de Freestyle zullen dan nog eenmaal hun routine laten zien voor de jury en het publiek. Aan het einde van de finale wordt uiteindelijk duidelijk wie zich wereldkampioen 2018 HTM mag noemen en wie wereldkampioen 2018 Freestyle.

Info: www.wcdogdance2018.com

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...