abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - Het eerste Drentse Robijn huijs, een inloophuis voor mensen met...
Nijeveen - Nijeveen Live! is terug. Het muzikale evenement vindt plaats ...
Hier komt dan de introductie van een nieuw artikel
Meppel - DOS’46 heeft de afgelopen week korfbalpalen geplaatst op plei...
De Wolden

Derde plek voor Zuidwolde bij verkiezing schoonste winkelgebied

Door op Tuesday 30 October 2018 12:00
  • Hoofdstraat Zuidwolde © Google maps

pinterestmail

Zuidwolde – Het winkelgebied van Zuidwolde is als derde geëindigd in de verkiezing van ‘Schoonste winkelgebied van Nederland’. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in Rotterdam. De winst ging naar winkelgebied Glacisweg in Maastricht, tweede werd het centrum van Bathmen. De Wijk was ook in de race voor de titel, maar werd uiteindelijk achtste.

Vanuit de gemeente De Wolden was en bus naar Rotterdam gereisd met ondernemers en de wethouders Jan van ’t Zand en Jan ten Kate, om de bekendmaking live mee te maken. De Wolden deed vooral mee, vor de eerste keer bovendien, om te leren van de informatie die het op zou leveren. Daarbij wordt gewezen op feedback van publiek en ondernemers. Met tijdens deze eerste deelname direct twee centra in de top 10, is De Wolden bijzonder trots. Afvalwethouder Jan van ’t Zand en bouwwethouder Jan ten Kate spreken van een wisselwerking tussen beide portefeuilles.

In totaal hadden 125 gemeenten liefst 581 winkelgebieden aangemeld voor deze verkiezing. De ander winkelgebieden die dit jaar kans maakten op de titel van Schoonste Winkelgebied waren naast de reeds genoemden Centrum Almere (Almere), Brouwhorst (Helmond), Centrum Domburg (Veere), Centrum Oostkapelle (Veere), Centrum Veere (Veere) en Centrum Voorburg (Leidschendam-Voorburg).

Voor meer informatie en de volledige uitslag zie www.nederlandschoon.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.