abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Wilhelminaoord – Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe ...
Meppel - De kans is redelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad ove...
Meppel - Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben in 2022 op de basissc...
Meppel - MSC-Amslod begon enkele seizoenen geleden vol goede moed aan de...
De Wolden

Derde plek voor Zuidwolde bij verkiezing schoonste winkelgebied

Door op dinsdag 30 oktober 2018 12:00
  • Hoofdstraat Zuidwolde © Google maps

pinterestmail

Zuidwolde – Het winkelgebied van Zuidwolde is als derde geëindigd in de verkiezing van ‘Schoonste winkelgebied van Nederland’. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in Rotterdam. De winst ging naar winkelgebied Glacisweg in Maastricht, tweede werd het centrum van Bathmen. De Wijk was ook in de race voor de titel, maar werd uiteindelijk achtste.

Vanuit de gemeente De Wolden was en bus naar Rotterdam gereisd met ondernemers en de wethouders Jan van ’t Zand en Jan ten Kate, om de bekendmaking live mee te maken. De Wolden deed vooral mee, vor de eerste keer bovendien, om te leren van de informatie die het op zou leveren. Daarbij wordt gewezen op feedback van publiek en ondernemers. Met tijdens deze eerste deelname direct twee centra in de top 10, is De Wolden bijzonder trots. Afvalwethouder Jan van ’t Zand en bouwwethouder Jan ten Kate spreken van een wisselwerking tussen beide portefeuilles.

In totaal hadden 125 gemeenten liefst 581 winkelgebieden aangemeld voor deze verkiezing. De ander winkelgebieden die dit jaar kans maakten op de titel van Schoonste Winkelgebied waren naast de reeds genoemden Centrum Almere (Almere), Brouwhorst (Helmond), Centrum Domburg (Veere), Centrum Oostkapelle (Veere), Centrum Veere (Veere) en Centrum Voorburg (Leidschendam-Voorburg).

Voor meer informatie en de volledige uitslag zie www.nederlandschoon.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.