abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
De Wolden

Weer graven naar Willeke Dost

Geplaatst op zondag 4 november 2018 10:44
  • De woning waarWilleke bij haar pleegouders Piet en Herna Mulders woonde, staat nu te koop. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Jan Huzen en Ab Bruintjes werden zaterdag op de locatie geïnterviewd door SBS6 Hart van Nederland. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Koekange - Drie ‘onderzoekers’ naar de vermissing van Willeke Dost, sinds januari 1992 spoorloos, hebben een locatie gevonden waar Willeke Dost begraven zou kunnen liggen. Dat hebben ze via Facebook en een uitgegeven bericht naar de media bekendgemaakt. De politie wil er niet graven, de drie gaan eventueel zelf aan het werk op de locatie.

De drie zijn Jan Huzen uit Emmen, Klaasje Wopken - de tante van Willeke - en Ab Bruintjes uit Koekange. Ze wijzen naar een stuk grond, 150 meter achter de voormalige woning van de pleegouders van Willeke, de familie Mulders, aan de Koekangerdwarsdijk. ‘Speurhonden hebben daar vorig jaar een lijkenlucht geroken, de lucht van een lichaam kan jaren blijven hangen in de grond’, wijst Bruintjes. Zijn medestander Jan Huzen wijst er wel op dat het ook gewoon huisafval kan zijn, maar de onderzoekers willen iedere mogelijkheid aangrijpen.

Ruim anderhalf jaar geleden heeft de Stichting Signi met drie speurhonden, gespecialiseerd in het vinden van menselijke resten, een mogelijke locatie gevonden waar de honden aangaven dat er sprake was van een lijklucht. Daarna is met een grondradar gezocht en deze gaf aan dat de bewuste locatie ondergronds bewerkt was, tot op een diepte van twee meter.

De afgelopen week ontvingen de drie onderzoekers een anonieme tip over deze mogelijke verblijfplaats van Willeke Dost. Aangezien de vindplaats op het perceel van familie Mulders ligt - het huis staat te koop en er woont nu een kleinzoon - is er geen toestemming om te graven. De drie onderzoekers willen echter alle mogelijkheden onderzoeken om Willeke Dost te vinden. Ze vinden het dan ook volstrekt onbegrijpelijk dat de politie niet wenst mee te werken. ‘We zitten waarschijnlijk heel dicht bij een oplossing, maar tegelijkertijd ook er verschrikkelijk ver vanaf’, aldus Bruintjes. Mocht de politie volharden in haar standpunt, dan zal de groep zich beraden in hoeverre en toch zekerheid gegeven kan worden over de gevonden locatie.

Zaterdag werd de druk op de politie opgevoerd, cameraploegen van Hart van Nederland en RTV Drenthe kwamen naar de Koekangerdwarsdijk, waar Bruintjes en Huzen hun verhaal kracht bijzetten met het scheppen van wat zand op de bewuste locatie..

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers