abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeenteraad heeft ingestemd met de stedebouwkundige randvoo...
Meppel - ‘Het is niet netjes dat je partijen opzadelt met financiële ...
Meppel - RTV Meppel krijgt 5.000 euro van de gemeente Meppel voor het ma...
Meppel - Met het huidige verbruik van energie en mogelijkheden tot opwek...
De Wolden

Kwaliteitslabel Sociaal Werk voor Drentse welzijnsorganisaties

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 09:33
  • De vertegenwoordigers van de vier welzijnsorganisaties. © Gerrit Boer

pinterestmail

Ruinen - In 2017 zijn de vier Drentse welzijnsorganisaties, Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, Welzijn de Wolden, Maatschappelijk Welzijn Coevorden en Welzijnswerk Midden-Drenthe gezamenlijk gestart met het traject voor het behalen van het Kwaliteitslabel Sociaal Werk. Dinsdag werden de certificaten uitgereikt in Buitencentrum De Poort in Ruinen.

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is een uniek en eigenzinnig kwaliteitslabel voor de branche. Het staat voor Sterk Sociaal Werk. Voor opdrachtgevers, stakeholders en klanten biedt het label zicht op de kwaliteit van de dienstverlening die zij inkopen bij de sociaalwerk-organisaties. Organisaties met het kwaliteitslabel staan geregistreerd in een register.

Primeur

De organisaties hebben de primeur in Noord-Nederland, en zijn zelfs de eerste in ons land, voor de toetsing door een externe certificeerder in combinatie met een intercollegiale toetsing. Medewerkers van de verschillende organisaties voerden samen met certificerende instelling CIIO de zogenaamde intercollegiale adviesmetingen uit. De toetsers hebben een inkijkje gekregen in de organisaties en spraken met medewerkers van alle werksoorten.

De vier Drentse organisaties trekken op diverse beleidsterreinen inmiddels al gezamenlijk op en er wordt al volop uitgewisseld en samengewerkt.

Tijdens de ‘Vitaliteitsdag’ van 6 november, waarin het concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber voor alle medewerkers verder werd uitgerold, reikte Sociaal Werk Nederland als ‘kers op de taart’ de certificaten van het Kwaliteitslabel uit aan de kwaliteitsfunctionarissen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.