abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
De Wolden

Motregen hindert Midwinterhoorn kuiertocht

Geplaatst op zondag 2 december 2018 20:38
  • Bij museum De Wemme was ook een groep aan het blazen. © Gerrit Boer

pinterestmail

Zuidwolde - ‘We waren allemaal natgemutst vandaag, maar we hebben vooral positieve reacties gehad.’ Dat zei Boudewijn Bakker van midwinterhoornblaasgroep De Ekelbloazers zondag na afloop van de Midwinterhoorn Kuiertocht, die vanuit Zuidwolde door de regio werd gelopen.

Met 650 deelnemers was het aantal bijna de helft van vorig jaar, maar Bakker is realistisch genoeg om te weten dat de weergoden niet in de hand te houden zijn, zelfs niet door een grote schare aan midwinterhoornblazers. ‘Het is heel even droog geweest en dat zag je direct aan het aantal aanmeldingen, maar verder miezerde het de hele middag wat door’, aldus Bakker.

De nieuwe route richting Wemmenhove en Bazuin werd door de wandelaars als positief beoordeeld, net als door de nieuwe locaties onderweg. ‘Ondanks alles zijn we zelf ook best tevreden.’ De deelnemende groepen kwamen weer uit de wijde regio.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.