abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
De Wolden

Gerrie Hempen – Prent wordt opvolger wethouder Jan ten Kate

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 09:17
Laatste wijziging: 5 december 2018 10:16
  • Gerrie Hempen – Prent. © Gemeente De Wolden

pinterestmail

Echten - Gerrie Hempen-Prent uit Echten wordt de opvolger van Jan ten Kate als wethouder voor Gemeentebelangen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt.

De 50-jarige Hempen is bezig met haar tweede termijn in de gemeenteraad en werd in april voor het eerst fractievoorzitter.

‘Gerrie is zeer betrokken bij De Wolden. Als raadslid staat ze midden in onze Woldense maatschappij en dat zal ze als wethouder ook doen. Ze kan mensen verbinden met elkaar en is zeer waardevol voor onze gemeente’, zegt Ronald Brouwer, vice-fractievoorzitter Gemeentebelangen. Voor de benoeming van Gerrie Hempen – Prent als wethouder is de instemming van de raad nodig. Dit gebeurt op 20 december tijdens de raadsvergadering.

Slapeloze nachten

‘Toen ruim vier jaar geleden bleek dat ik in de raad zou komen, heb ik echt wel een paar slapeloze nachten gehad. Waar ben ik aan begonnen”, kan ik dit wel, ik heb immers niets met politiek, dacht ik. Maar de vier jaar zijn voorbij gevlogen. Er kwamen moeilijke, leerzame en hele interessante onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld het asielzoekerscentrum in mijn eigen dorp, dienstverlening, vitale recreatieparken en fietspaden’, keek ze bij de verkiezingen van maart 2018 al even terug.

Gerrie Hempen is getrouwd met Lukas Hempen en is met Prent Vormgeving zelfstandig ondernemer. Ze is geboren en getogen te Echten, maar dat heeft haar naar eigen zeggen niet blind gemaakt voor al het moois dat dit dorp, maar ook deze plattelandsgemeente te bieden heeft.

‘Naast het raadswerk heb ik mij ingezet voor de GMR van Wolderwijs, de MR van basisschool ‘t Echtenest, vrijwilliger project Het Kraaienbosch, maar ben ik ook nauw betrokken geweest bij het opstarten van initiatieven als stichting De Es, ‘t Huus met de Belle, Kunst- en natuurroute en Villages of Tradition.’

Voor de schaatsvereniging De IJshazen was ze jeugdschaatsleider en maakte Gerrie een aantal jaren het clubblad. ‘Daarnaast ben ik korte tijd jurylid geweest voor DOS Zuidwolde.’‘

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.