abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - Architect Rob Moritz presenteerde tijdens het gesprek met de co...
Meppel - Met de nieuwe afvalverordening betalen bedrijven in de binnenst...
Meppel - Het is onmogelijk om het gebouw van de Zuiderschool een herbest...
Ruinerwold - De weersvooruitzichten waren somber, maar de harde wind van...
De Wolden

Werkstraf voor radeloze hennepkweker uit Alteveer

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 14:40
  • De man zou donderdagochtend terechtstaan voor de rechter in Assen, maar de zaak ging niet door. © NDC Mediagroep / Youri Bakker

pinterestmail

Assen / Alteveer - Voor het telen van 517 hennepplanten en wapenbezit heeft de rechtbank in Assen een man (58) uit Alteveer veroordeeld tot 120 uur werkstraf uur. Daarbij heeft hij vier maanden voorwaardelijke celstraf gekregen.

In november 2016 vond de politie de hennepkwekerij in de schuur bij het huis van de man. Ook had hij twee gaspistolen en een ploertendoder in huis. 

Ernstig zieke vrouw

De man was tijdens de rechtszaak twee weken geleden erg emotioneel. Hij zei dat hij uit radeloosheid een hennepkwekerij liet aanleggen eerder in 2016. Omdat zijn vrouw ernstig ziek was, had de man snel geld nodig, legde hij uit. Ze was in Nederland uitbehandeld, maar kon in Duitsland nog wel therapie krijgen. Die kostte 43.000 euro per twee maanden.

De man, die onder meer in kunst handelde, verkoch een paar schilderijen, maar dat leverde volgens hem te weinig op. Daarom benaderde hij via via mensen in de drugswereld die hem wilden helpen. Zelf zou hij een percentage van de winst krijgen.

Nog een strafzaak

Justitie denkt dat hij de kwekerij al in 2015 heeft laten aanleggen en in totaal elf keer heeft geoogst. De schatte winst bedraagt meer dan twee ton. De man ontkent dat. Hij zegt dat hij maar twee keer heeft geoogst, waarvan één oogst amper wat opbracht.

Strafzaak over criminele winst

In maart vorig jaar volgt de strafzaak over zijn criminele winst. Justitie wil die afpakken. De vrouw van de man uit Alteveer is inmiddels overleden. Na zijn arrestatie is er beslag gelegd op meerdere auto’s, twee huizen, sieraden, telefoons en bijna tachtig schilderijen. Die krijgt de man voorlopig niet terug. Daarover komt ook in maart pas duidelijkheid. (ADP)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.