abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - Architect Rob Moritz presenteerde tijdens het gesprek met de co...
Meppel - Met de nieuwe afvalverordening betalen bedrijven in de binnenst...
Meppel - Het is onmogelijk om het gebouw van de Zuiderschool een herbest...
Ruinerwold - De weersvooruitzichten waren somber, maar de harde wind van...
De Wolden

Doldersum is in het bezit van een AED

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 20:52
  • De AED in Doldersum. © Aangeleverde foto

pinterestmail

Doldersum - Het dorp Doldersum beschikt sinds donderdag over een Automated External Defibrillator (AED) in een waterdichte buitenkast.

Bij een inventarisatie door het Ondernemersfonds Westerveld van de verspreiding van AED's in de gemeente, bleek de afstand tot de eerste openbare AED in Doldersum vrij groot te zijn. Het Ondernemersfonds heeft toen direct een bijdrage toegezegd voor de aanschaf van een AED in een waterdichte buitenkast in het dorp, zodat de inwoners maar ook  de vele toeristen en passanten in geval van een hartstilstand adequaat geholpen kunnen worden.

Een reanimatie die binnen 6 minuten (liefst binnen 2 minuten) start kan levens redden. Als men naast het zo snel mogelijk starten van een reanimatie gebruik kan maken van een AED verhoogt men het slagingspercentage aanzienlijk.

Uiteraard is de AED geregistreerd bij Hartslagnu.nl zodat een geregistreerde burgerhulpverlener de dichtsbijzijnde AED kan vinden. Bij een noodsituatie krijgt de burgerhulpverlener een sms-bericht met de plaats waar het slachtoffer en/of de AED zich bevindt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.