abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
De Wolden

Illegale graafacties in Koekange: politie grijpt in

Geplaatst op maandag 31 december 2018 09:10
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Koekange - Een groepje illegale gravers is vannacht door de politie opgepakt bij de woning van de familie Mulders aan de Koekangerdwarsdijk in Koekange. Ze waren daar in het achterliggende weiland op zoek naar het mogelijke lichaam van Willeke Dost.

De gravers waren illegaal aan de slag gegaan na berichtgeving op Facebook over de nachtelijke graafactie van Ab Bruintjes en Jan Huzen in de nacht van eerste op tweede kerstdag. Zij groeven op een plek die door de speurhonden van Signi was aangewezen. De ‘arrestanten’ van vannacht werden vrijwel direct weer vrijgelaten, waarbij ze wel werden toegesproken door een Officier van Justitie. Mogelijk worden ze nog wel opgeroepen voor verhoor.

Die actie liep op niets uit, enerzijds omdat het gewoon veel te donker was en de heren op de nodige wortels stuitten, anderzijds omdat ze gesnapt werden door de huidige bewoner. Daarop staakten ze hun graafactie, maar omdat deze door videojournalist Max Werkman was vastgelegd en de volgende dag op Facebook werd geplaatst, ontstonden heftige discussies in de speciale groep ‘Zoekactie Willeke Dost’. Resultaat: andere personen togen zondagmiddag naar de Koekangerdwarsdijk om te graven. ‘Dat ging buiten ons om’, zeggen Huzen en Bruintjes allebei.

Volgens Jan Huzen heeft hij met Ab Bruintjes gegraven op een plek waar grondradarbeelden een grafvorm aantroffen op een meter diepte: 85 centimeter breed en 185 centimeter lang. ‘Onze intentie was te onderzoeken of dit klopt, niet meer en niet minder. Wij hebben dit in het donker niet vast kunnen stellen’, aldus Huzen. Hij zegt dat ze min of meer genoodzaakt waren tot de actie, omdat de politie harde bewijzen wil. ‘Daar kan ik me iets bij voorstellen.’

  • gallerij afbeelding

    © Wilbert Bijzitter

  • gallerij afbeelding

    © Wilbert Bijzitter

  • gallerij afbeelding

    © Wilbert Bijzitter

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers