abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
De Wolden

Kijk mee in het huis van Egbert Stellink

Geplaatst op zaterdag 19 januari 2019 14:39
  • Egbert Stellink woont al ruim negentig jaar op dezelfde boerderij. © Anke Teunissen

pinterestmail

Ruinen - Egbert Stellink woont al ruim negentig jaar op dezelfde boerderij in Ruinen waar hij vroeger met zijn ouders en broer woonde. De tijd heeft daar stilgestaan. Hij gebruikt geen gas; hij stookt op hout. Egbert zit vol prachtige verhalen en hij bewaart alles, ‘Dan krijg je een huis vol’. Niets gaat weg; spijkers kunnen weer recht, touwtjes kunnen altijd handig zijn.

Fotograaf en documentairemaker Anke Teunissen (geboren in de Wijk) heeft een prachtige film gemaakt over hoe Egbert leeft in zijn huisje aan de Ruinerdijk. Wil je meekijken in het leven van Egbert? Dat kan nu via een Virtual Realitybril. Het is spectaculair om mee te maken.

Belangstellenden kunnen de 20 minuten durende documentaire The Last Chair bekijken in ’t Neie Punt in Ruinen. Op woensdag 23 januari wordt de film tussen 09.00 en 13.00 uur vertoond. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Na opgave krijgt je direct te horen op welk tijdstip je precies kunt aanschuiven. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Aanmelden kan bij Eduard Annen: telefoonnummer 14 0522, mobiel (06) 12343575 of e-mail e.annen@dewoldenhoogeveen.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.