abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
De Wolden

Poëtische Kopperprent voor schout De Wolden

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 14:48
  • De schout van de gemeente De Wolden, Roger de Groot, toont de nieuwe Kopperprent. Links Matje Hummel. © Gerrit Boer

pinterestmail

Echten - En weer is in het Boekbindcentrum De Hummelhoeve een nieuwe Kopperprent gepresenteerd. Maandagmiddag was het de beurt aan schrijver Gerard Nijenhuis die zijn gedicht, dat op de nieuwste prent is gedrukt, voordroeg aan de vele aanwezigen.

Geheel volgens de traditie werd de eerste prent aangeboden aan de schout van de gemeente De Wolden, burgemeester Roger de Groot. Het was maandag Koppermaandag, in de grafische wereld traditioneel het begin van het nieuwe grafische jaar, zoals dat vroeger voor veel andere gilden ook gold. In De Hummelhoeve wordt de traditie voortgezet door Matje Hummel, die ook dit keer weer de stralende gastvrouw was.

Boekbindcentrum De Hummelhoeve is opgericht door wijlen Bert Hummel en is gevestigd in een oud pand in de rij van het Huus met de Belle en het Kinderwagenmuseum. Het Boekbindcentrum wordt door vrijwilligers gerund en stelt belangstellenden in staat om kennis te maken met de oude manier van het maken van een boek. Daartoe staat een groot aantal antieke machines tot de beschikking.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.