abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
De Wolden

Poëtische Kopperprent voor schout De Wolden

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 14:48
  • De schout van de gemeente De Wolden, Roger de Groot, toont de nieuwe Kopperprent. Links Matje Hummel. © Gerrit Boer

pinterestmail

Echten - En weer is in het Boekbindcentrum De Hummelhoeve een nieuwe Kopperprent gepresenteerd. Maandagmiddag was het de beurt aan schrijver Gerard Nijenhuis die zijn gedicht, dat op de nieuwste prent is gedrukt, voordroeg aan de vele aanwezigen.

Geheel volgens de traditie werd de eerste prent aangeboden aan de schout van de gemeente De Wolden, burgemeester Roger de Groot. Het was maandag Koppermaandag, in de grafische wereld traditioneel het begin van het nieuwe grafische jaar, zoals dat vroeger voor veel andere gilden ook gold. In De Hummelhoeve wordt de traditie voortgezet door Matje Hummel, die ook dit keer weer de stralende gastvrouw was.

Boekbindcentrum De Hummelhoeve is opgericht door wijlen Bert Hummel en is gevestigd in een oud pand in de rij van het Huus met de Belle en het Kinderwagenmuseum. Het Boekbindcentrum wordt door vrijwilligers gerund en stelt belangstellenden in staat om kennis te maken met de oude manier van het maken van een boek. Daartoe staat een groot aantal antieke machines tot de beschikking.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.