abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
De Wolden

Goede belangstelling voor avond over warmtepomp

Geplaatst op Wednesday 9 January 2019 13:37
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Ruinen - De infomatiebijeenkomst in buitencentrum De Poort over warmtepompen, morgenavond, staat goed in de belangstelling. Er hebben zich al tientallen belangstellenden voor gemeld en er kunnen er meer bij.

De avond wordt georganiseerd door Duurzaam Ruinen, begint om 19.30 uur en is gevuld met meerdere presentaties. Volgens de organisatie maakt het voorlopige Klimaatakkoord de bijeenkomst nog interessanter voor woningeigenaren. ‘Dit komt zeker aan de orde als één van de argumenten om te denken en praten over warmtepompen.’

Een van de sprekers is Bert Scheper, de energieregisseur van de gemeente De Wolden/Hoogeveen, en hij besteedt aandacht aan de Regionale Energiestrategie (RES), die eind 2021 duidelijk moet maken wanneer en hoe welke woonwijken aardgasvrij worden gemaakt. Ook ReestdalEnergie is aanwezig om voorlichting te verzorgen over het verduurzamen van de woning en het opwekken van duurzame energie.

Deze avond is bedoeld voor particulieren met een eigen woning, die graag meer willen weten over de mogelijkheden om hun gasverbruik te verminderen. Het programma is tot stand gekomen dankzij een prima samenwerking met Gemeente De Wolden, het Drents Energie Loket en het onafhankelijk adviesbureau BDH. Aanmelden mag nog: waltsep01@gmail.com.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.