abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
De Wolden

Goede belangstelling voor avond over warmtepomp

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 13:37
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Ruinen - De infomatiebijeenkomst in buitencentrum De Poort over warmtepompen, morgenavond, staat goed in de belangstelling. Er hebben zich al tientallen belangstellenden voor gemeld en er kunnen er meer bij.

De avond wordt georganiseerd door Duurzaam Ruinen, begint om 19.30 uur en is gevuld met meerdere presentaties. Volgens de organisatie maakt het voorlopige Klimaatakkoord de bijeenkomst nog interessanter voor woningeigenaren. ‘Dit komt zeker aan de orde als één van de argumenten om te denken en praten over warmtepompen.’

Een van de sprekers is Bert Scheper, de energieregisseur van de gemeente De Wolden/Hoogeveen, en hij besteedt aandacht aan de Regionale Energiestrategie (RES), die eind 2021 duidelijk moet maken wanneer en hoe welke woonwijken aardgasvrij worden gemaakt. Ook ReestdalEnergie is aanwezig om voorlichting te verzorgen over het verduurzamen van de woning en het opwekken van duurzame energie.

Deze avond is bedoeld voor particulieren met een eigen woning, die graag meer willen weten over de mogelijkheden om hun gasverbruik te verminderen. Het programma is tot stand gekomen dankzij een prima samenwerking met Gemeente De Wolden, het Drents Energie Loket en het onafhankelijk adviesbureau BDH. Aanmelden mag nog: waltsep01@gmail.com.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.