abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
De Wolden

Boomhut Battle ook in Ansen uitgevochten

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 11:29
  • De deelnemers aan de Boomhut Battle. © Willem-Jan de Bruijn

pinterestmail

Ansen - Het EO-televisieprogramma De Boomhut Battle gaat morgen van start op de televisie. Een van de deelnemende teams bouwde de afgelopen maanden een boomhut op camping d’Olde Kamp in Ansen van Bert en Elly van Zanten.

Het is een vervolg op het programma Boomhut XXL, dat een jaar geleden werd uitgezonden en waar ook op de Westerbergen in Echten en bij Landclub Ruinen werd gebouwd.

In De Boomhut Battle gaan vier teams, met twee kinderen als teamcaptains en twee volwassenen als helpers, de competitie met elkaar aan: wie bouwt de mooiste, creatiefste en technisch beste boomhut van Drenthe? Op vier campings - verspreid door de provincie Drenthe - bouwen de teams hard aan de totstandkoming van hun boomhut.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Het is flink aanpoten, want de deadline is krap en het moet een bewoonbare hut worden! Tussen het bouwen door daagt presentatrice Anne-Mar Zwart de teams uit opdrachten uit te voeren waarmee ze extra punten kunnen verdienen voor de finale. ‘De Boomhut Battle’ is een feel good-programma voor het hele gezin.

Kinderdroom

Presentator Anne-Mar Zwart volgt de teams tijdens de bouw van de boomhutten: ‘Het is zo gaaf dat een kinderdroom van een boomhút eigenlijk een boompaléis wordt. Je ziet in het programma dat niet alleen de kinderen er plezier aan beleven, maar ook de volwassenen, terwijl zij voor het eerst zo’n professionele hut bouwen. En het levert nog iets moois op: quality time met het gezin, waardoor de familieband wordt versterkt.’

  • gallerij afbeelding

    Presentator Anne-Mar Zwart. © Willem Jan de Bruin

Team Rood uit Grolloo bestaat Benthe en Annelie en bouwers Eric en Herman. Ze bouwen hun boomhut in Anderen. Damian en zijn nichtje Maylin met hun vaders John en Geert uit Vroomshoop zijn samen Team Geel. Hun boomhut komt op een camping in Drouwen. Team Blauw bouwt hun boomhut in Grolloo en wordt gevormd door Jennifer en Marissa uit Eindhoven. Lex en Arjan zijn de volwassenen in dit team. Tot slot team Groen: Femke en Nina uit Stroe. Met de vader en oom van Femke - Bertus en Rick - bouwen zij hun boomhut in Ansen.

De Boomhut Battle wordt in opdracht van de EO geproduceerd door Tuvalu Media.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.