abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
De Wolden

ABBA-tributeband komt naar Alteveer

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019 10:53
  • De ABBA-Tribute treedt op in dorpshuis De Alke. © Eigen foto

pinterestmail

Alteveer - Het dorpshuis van Alteveer-Kerkenveld is op zaterdag 9 februari het toneel van een heel bijzonder concert. Dan komt namelijk een hoog aangeschreven ABBA-tributeband spelen in De Alke. Deze ABBA-Tribute begint om 21.00 uur, de zaal is al een uur eerder geopend.

Voor beheerder Jelle Wunnink is dit één van de in het oog springende activiteiten die in het dorpshuis plaats gaan vinden dit jaar. Wunnink heeft net het stokje als beheerder overgenomen en dit concert stond al gepland. ‘Toch wel bijzonder dat dit in De Alke kan’, zegt Wunnink hierover.

ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld. Het Zweedse kwartet wordt door een heel groot aantal mensen bejubeld, mensen die de muziek eerst liever oversloegen op de radio, gingen later ook om. ABBA-Tribute laat de muziek van toen helemaal herleven en benadert de Zweedse sfeer wel heel erg dicht. Natuurlijk komen de klassiekers langs, zoals Dancing Queen, Waterloo, Mamma Mia, The Winner takes it All en Voulez Vouz.

Herkenning

Deze tributeband werd opgericht in 2013 en bestaat uit zes muzikanten, die een gelaagde avond garanderen. Het wordt volgens de band zelf een feest der herkenning. Behalve de muziek neemt de band ook een gelikte licht- en geluidsinstallatie mee, zodat de speciale sfeer uit de jaren zeventig en tachtig wordt opgeroepen in De Alke. Deze band wordt door een legertje journalisten tot de beste ABBA-tributes ter wereld gerekend.

Tickets

Tickets kosten € 15,00 per stuk en de voorverkoopadressen zijn behalve dorpshuis de Alke in Alteveer ook Spijkerman in Zuidwolde, Snackbar Karst, de Weide 23 Hoogeveen, Tabakshop Koopman in de Nije Nering Hoogeveen, Primera de Haan, winkelcentrum Grote Beer Hoogeveen en The Read Shop (voorheen Bruna) in Dedemsvaart. Eventueel kunnen de tickets gereserveerd worden via email adres: info@dorpshuisdealke.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.