abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
Eens, er moeten speciale fietsstroken in de binnenstad komen.
40% 
Oneens, fietsen horen niet in de binnenstad.
59% 
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Kijk, daar heeft het gestaan.’ Jellie Panneman-Appelmelk w...
Meppel - Rendo-directeur Eddy Veenstra (55) ontmoette maandag minister E...
Staphorst - Clarien Cornelisse, voorzitter van de 800 leden tellende Nat...
Staphorst - Broekies waren het vijftig jaar geleden. Nu zijn ze ‘op le...
De Wolden

Weer graafactie op komst in zoektocht naar Willeke Dost

Geplaatst op zondag 3 februari 2019 13:45
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Koekange - Als het aan Jan Huzen ligt vindt er binnen een aantal dagen een snelle graafactie met een grote mobiele kraan plaats naar het eventuele lichaam van Willeke Dost. Dat schrijft Huzen in de besloten Facebookgroep.

Er wordt met behulp van een klein aantal mensen gegraven op een locatie achter de boerderij van de familie Mulders aan de Koekangerdwarsdijk, waar speurhonden van Signi onlangs een verdachte locatie hebben aangetroffen.

Huzen deelde de informatie met Justitie en afgesproken werd 3 februari als deadline te hanteren. Via-via had hij vernomen dat Justitie de grondradarbeelden van die locatie ook verdacht vond en stilletjes had hij de hoop dat Justitie en politie tot graven over zouden gaan. Dat lijkt nu niet het geval.

Botte bijl

'Graven met de botte bijl', noemt Huzen het nu. 'Justitie heeft zich niet aan de gemaakte afspraak gehouden. Tot 3 februari zouden wij geen actie ondernemen en zou justitie met een verklaring komen. Wij voelen ons nu gerechtigd om met de "botte bijl te gaan graven". Dat betekent dat we met een grote mobiele kraan razendsnel tot op diepte gaan graven, waarbij bewijs centraal komt te staan. Dit lijkt wellicht respectloos, maar voor een zorgvuldige afgraving zal ons zeker de tijd niet gegund worden', schrijft Huzen in zijn bericht.

De actie vindt volgens de man uit Emmen plaats tussen nu en een aantal dagen. 'Wij hopen dat een tiental mensen ons wil ondersteunen waarbij belangrijk is dat de kraan ongeveer 20 minuten de tijd krijgt om te kunnen graven. Een cordon van mensen kan hierbij belangrijk zijn.' Naar verluid zou Justitie overtuigd zijn dat de locatie verdacht is. 'Maar het schijnt vooral juridisch geneuzel te zijn, waarbij een doofpot steeds meer in beeld gaat komen. Trieste zaak dat het zover is gekomen, we hebben geen keus meer en moeten zekerheid krijgen over deze plek.'

Volgens Huzen wilde Justitie zoveel tijd. 'Uit respect voor Willeke zijn we daarmee akkoord gegaan, maar blijkbaar zijn dit niet de partijen om afspraken mee te maken. Als we Willeke aantreffen, stellen wij delen veilig voor DNA. Wij beseffen ons dat de wijze van graven ons de nodige kritiek kan opleveren. Hiervoor bieden wij alvast onze welgemeende excuses aan. Wij hebben geen andere keuzes meer alhoewel het enorm lastig was om deze keuze met deze werkwijze te moeten maken. Iedereen alvast dank voor alle steun.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers