abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
De Wolden

Johan Frisoschool in Koekange is gezond

Geplaatst op woensdag 6 februari 2019 12:19
  • © Prins Johan Frisoschool

pinterestmail

Koekange - De Prins Johan Frisoschool in Koekange heeft het vignet Gezonde School ‘Voeding’ behaald. Daarmee laat de school zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Prins Johan Frisoschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Twee certificaten

De Prins Johan Frisoschool heeft nu al twee themacertificaten voor de gezonde school behaald. In 2017 is het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’ behaald. ‘We hebben dit behaald door drie maal per week fruit te eten, smaaklessen te volgen, door ons lunch- en traktatiebeleid af te stemmen op gezonde voeding en leerlingen een aantal malen te verrassen op een gezond toetje tijdens maaltijden.’

Ook doet de school veel aan sport. Op 12 februari gaan de leerlingen van groep 7/8 schaatsen in Heerenveen. Een aantal leerlingen ontvangt hierbij van hun ouders, kennissen en familieleden een vast bedrag per rondje. De opbrengst is voor de actie ‘Schaatsen voor water’. Hiermee worden in Afrika weer dorpen voorzien van drinkwater.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.