abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - Zorginstelling Cosis en Woonconcept Vastgoed (WVG) bv mogen ver...
Utrecht / Dwingeloo - Het NTS RW Racing GP-team van Roelof Waninge uit D...
Meppel - Hij is de oudste (36 jaar) in de selectie van Red Giants. En to...
Ruinen - Met de aanleg van de ATB route in de Boswachterij Ruinen was al...
De Wolden

Johan Frisoschool in Koekange is gezond

Geplaatst op woensdag 6 februari 2019 12:19
  • © Prins Johan Frisoschool

pinterestmail

Koekange - De Prins Johan Frisoschool in Koekange heeft het vignet Gezonde School ‘Voeding’ behaald. Daarmee laat de school zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Prins Johan Frisoschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Twee certificaten

De Prins Johan Frisoschool heeft nu al twee themacertificaten voor de gezonde school behaald. In 2017 is het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’ behaald. ‘We hebben dit behaald door drie maal per week fruit te eten, smaaklessen te volgen, door ons lunch- en traktatiebeleid af te stemmen op gezonde voeding en leerlingen een aantal malen te verrassen op een gezond toetje tijdens maaltijden.’

Ook doet de school veel aan sport. Op 12 februari gaan de leerlingen van groep 7/8 schaatsen in Heerenveen. Een aantal leerlingen ontvangt hierbij van hun ouders, kennissen en familieleden een vast bedrag per rondje. De opbrengst is voor de actie ‘Schaatsen voor water’. Hiermee worden in Afrika weer dorpen voorzien van drinkwater.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.