abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
De Wolden

Goud met briljant voor Ali Zwikker

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 16:26
  • Een mooie glasets voor Ali Zwikker, rechts haar man. © Gerrit Boer

  • Liefst 55 jaar organist bij de Kerk in Blijdenstein: behalve een gouden speld ook een glasets voor Ali Zwikker. Rechts voorzitter van de kerkrentmeesters Klaas Rooze, in het midden haar man. © Gerrit Boer

pinterestmail

Ruinerwold - De 85-jarige Ali Zwikker uit Meppel werd zondagmorgen in de kerk van Blijdenstein in het zonnetje gezet omdat ze al 55 jaar organiste is voor deze protestantse gemeente. Uit handen van voorzitter van de kerkrentmeesters Klaas Rooze ontving ze een insigne in goud met briljant. Dat speldje werd haar toegekend door de Vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer Nederland.

Het komt niet zo vaak voor dat iemand een dergelijk insigne krijgt. Ali Zwikker kreeg deze overigens niet alleen vanwege haar jarenlange inzet als vaste organist, maar ook door haar betrokkenheid bij het kerkelijk werk op Ruinerwold.

Het bijzondere aan het verhaal is dat Ali Zwikker in 1964 haar eigen vader opvolgde als organist. Samen met haar vader hebben ze nu de negentig jaar volgemaakt op het mooie Van Oeckelen-orgel van de hervormde kerk te Blijdenstein. Dubbel uniek dus. Daarom ontving ze met haar man ook een mooie glas-ets, waarop die negentig jaar verbeeld zijn.

De jubilaris is pas de vierde vaste organist in de kerk sinds 1872. Haar voorgangers waren meester Snijder (van 1872 tot 1903), meester Hunze (van 1903 tot 1931), J.W. Schiphorst (1931-1964) en Ali Zwikker-Schiphorst (1964-heden).

Ze is ook nog lid van de commissie Eredienst en was betrokken bij het werk van de Zondagsschool. Samen met haar man en zoon zijn ze nog druk met het bedrijf (Zwikker beton  in Meppel).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.