abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - Zorginstelling Cosis en Woonconcept Vastgoed (WVG) bv mogen ver...
Utrecht / Dwingeloo - Het NTS RW Racing GP-team van Roelof Waninge uit D...
Meppel - Hij is de oudste (36 jaar) in de selectie van Red Giants. En to...
Ruinen - Met de aanleg van de ATB route in de Boswachterij Ruinen was al...
De Wolden

Oosteinde haalt 14 ton oud ijzer op

Geplaatst op Sunday 10 February 2019 17:10
  • Voorzitter Edwin Weide overziet de voorraad oud ijzer. © Gerrit Boer

pinterestmail

Oosteinde - De actie om oud ijzer in te zamelen heeft zaterdag in Oosteinde liefst 14 ton opgebracht. Dat wordt dan weer weggebracht door de vrijwilligers van de Buurtvereniging Oosteinde en in geld omgezet. Dat geld wordt weer geïnvesteerd in het dorp.

Het begint bijna traditie te worden op de derde zaterdag in februari in Oosteinde: de oud ijzer actie. In 2017 ontstaan voor een gedeelte van de financiering voor het kunstgrasveld. Dat ligt er nu en wordt volop gebruik door de jeugd. De organisatie zag dat mensen blij waren dat ze eens per jaar de spullen in konden leveren. Daarop werd besloten deze actie jaarlijks te houden.

Naast oud ijzer kunnen ook elektrische apparaten ingeleverd worden, zoals koelkasten, diepvriezers, tv’s, gereedschappen en dergelijke, alles dus waar een stekker aan zit. Deze apparaten worden vervolgens weer ingeleverd bij de Kringloopwinkel in Ruinerwold, die een officieel Recycle punt is.

Met het geld dat verdiend wordt, worden goede doelen in Oosteinde gesteund. Zo gaat er geld naar de school, de speeltuinvereniging en de Vrouwen van Nu. Wanneer er verenigingen, organisaties of privépersonen zijn die iets willen organiseren wat in het belang van Oosteinde is, dan kan een aanvraag worden ingediend bij de Belangenvereniging. Deze vereniging beoordeelt of zij dan bij wil dragen aan de kosten voor dat initiatief.

Zaterdag werd 14 ton oud ijzer opgehaald en zijn er zo’n 10 aanhangers naar het Recycle punt gebracht.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.