abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
De Wolden

Oosteinde haalt 14 ton oud ijzer op

Geplaatst op Sunday 10 February 2019 17:10
  • Voorzitter Edwin Weide overziet de voorraad oud ijzer. © Gerrit Boer

pinterestmail

Oosteinde - De actie om oud ijzer in te zamelen heeft zaterdag in Oosteinde liefst 14 ton opgebracht. Dat wordt dan weer weggebracht door de vrijwilligers van de Buurtvereniging Oosteinde en in geld omgezet. Dat geld wordt weer geïnvesteerd in het dorp.

Het begint bijna traditie te worden op de derde zaterdag in februari in Oosteinde: de oud ijzer actie. In 2017 ontstaan voor een gedeelte van de financiering voor het kunstgrasveld. Dat ligt er nu en wordt volop gebruik door de jeugd. De organisatie zag dat mensen blij waren dat ze eens per jaar de spullen in konden leveren. Daarop werd besloten deze actie jaarlijks te houden.

Naast oud ijzer kunnen ook elektrische apparaten ingeleverd worden, zoals koelkasten, diepvriezers, tv’s, gereedschappen en dergelijke, alles dus waar een stekker aan zit. Deze apparaten worden vervolgens weer ingeleverd bij de Kringloopwinkel in Ruinerwold, die een officieel Recycle punt is.

Met het geld dat verdiend wordt, worden goede doelen in Oosteinde gesteund. Zo gaat er geld naar de school, de speeltuinvereniging en de Vrouwen van Nu. Wanneer er verenigingen, organisaties of privépersonen zijn die iets willen organiseren wat in het belang van Oosteinde is, dan kan een aanvraag worden ingediend bij de Belangenvereniging. Deze vereniging beoordeelt of zij dan bij wil dragen aan de kosten voor dat initiatief.

Zaterdag werd 14 ton oud ijzer opgehaald en zijn er zo’n 10 aanhangers naar het Recycle punt gebracht.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.