abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
De Wolden

Politieke vragen over Willeke Dost

Geplaatst op vrijdag 22 februari 2019 09:03
  • Acht mensen werden eind 2018 aangehouden vanwege illegaal graven in de tuin van de woning aan de Koekangerdwarsdijk. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Koekange - De fractie van Gemeentebelangen vraagt zich af of in de zoektocht naar oplossing van het mysterie rond Willeke Dost, alle middelen geoorloofd zijn om deze zaak op te lossen. Fractievoorzitter Petra Haanstra heeft hierover artikel 37-vragen ingediend bij het college van B en W.

‘In de media en via social media-kanalen is er momenteel veel aandacht voor de verdwijning van Willeke Dost en de acties om te komen tot een oplossing van deze zaak. De manier waarop leidt in Koekange tot onrust onder de inwoners. Mede oorzaak zijn de in toenemende mate heftige reacties tussen enerzijds mensen die een oplossing wensen via de “reguliere” weg en anderzijds die zoals het lijkt een” geforceerde” oplossing willen vinden. Daarbij worden buitenwettelijke acties niet geschuwd’, aldus Haanstra.

Ze merkt namens haar fractie op dat er op basis van het particuliere initiatief inmiddels een zoekactie heeft plaatsgevonden. ‘Helaas zonder het gewenste resultaat. Vervolgens wordt, ondanks een verbod van de politie, opgeroepen of men wil doorgaan met illegale zoekacties op het betreffende perceel in Koekange. Dit en de daarop volgende reacties via de diverse media zorgen voor verdeeldheid bij de inwoners’, wordt vastgesteld.

Omspitten

Haanstra wijst op het omspitten van de tuin van Ab Bruintjes in Koekange, een van de initiatiefnemers, in de nieuwjaarsnacht. ‘Hoe heeft het college gehandeld om deze situatie niet verder uit de hand te laten lopen?’ Verder vraagt GB zich af welke stappen zijn of worden genomen op het bericht van een van initiatiefnemer Jan Huzen uit Emmen dat hij, ondanks het verbod, toch mensen oproept via Facebook om mee te helpen bij een volgende (illegale) zoekactie. Ook wordt aan de burgemeester gevraagd wat zijn standpunt is – Roger de Groot is de portefeuillehouder - met betrekking tot de ontstane situatie in Koekange. Tenslotte krijgt De Groot de vraag of hij bereid is om in zijn rol als burgervader hierover het gesprek met inwoners en/of de dorpsbelangenvereniging aan te gaan. Gemeentebelangen wil graag van de eerste burger horen of hij bereid is om namens de gemeente De Wolden publiekelijk uit te spreken dat er ook in deze kwestie grenzen zijn aan het toelaatbare.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers