abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
De Wolden

Toerversie Ronde van Drenthe met VAMberg

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 10:34
  • De Ronde van Drenthe komt uiteraard over de VAMberg. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Hoogeveen/Zuidwolde - Fietsliefhebbers kunnen op zaterdag 16 maart ervaren hoe het is om de bekendste delen van de route van de Ronde van Drenthe te rijden. Voel waarom de beklimming van de vernieuwde VAM-berg nu nog meer pijn gaat doen en ontdek keienstroken die tot nu toe voor iedere wielerliefhebber verborgen zijn gebleven.

Natuurlijk kunnen deelnemers kiezen voor het naastgelegen fietspad, maar voor het echte Ronde van Drenthe-gevoel pakken die natuurlijk alles mee.

Als de volgende dag de profs en de deelneemsters aan de Worldcup voor de vrouwen over hetzelfde parcours daveren – met start in en bij het gemeentehuis van De Wolden in Zuidwolde – weten de toerrijders precies hoe dat voelt. De start en finish van de Toerversie zijn bij Theater- en Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. Routes van 60, 90 en 120 kilometer zijn volledig bepijld en deelnemers kunnen individueel of in teamverband de Toerversie Ronde van Drenthe rijden. Na afloop ligt er een speciale attentie klaar.

Wolden E-biketocht

Naast de Toerversie Ronde van Drenthe staat er voor zaterdag 16 maart ook de Wolden E-biketocht op het programma. In samenwerking met gemeente De Wolden is er een aantrekkelijke route speciaal voor e-bikes uitgezet door het gevarieerde landschap van de Wolden. De route van 45 kilometer voert grotendeels over mooie fietspaden en rustige binnenwegen. Als extra attractie is ook de vernieuwde VAM-berg in de route opgenomen.

Handbikers

Mindervaliden kunnen deelnemen aan de speciale Handbike toertocht van ongeveer 35 en 55 kilometer. De route voert langs authentieke Drentse dorpen en rustige landelijke weggetjes en uiteraard is de vernieuwde VAM-berg in het parcours opgenomen. Voor de minder geoefende deelnemer is er een omleidingsroute zonder de beklimming van de VAM-berg.

Voorinschrijvers maakten kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst van de verloting gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

De organisatie van de Toerversie Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen.

Info: www.rondevandrenthe.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.