abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
De Wolden

’t Echtenest presenteert promotiefilm en nieuwe website

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 15:22
  • Onder grote belangstelling werd de promofilm vorige week gepresenteerd in de school. © Echtenest

pinterestmail

Echten - De openbare Daltonbasisschool ‘t Echtenest in Echten blijft actief bezig. Vorige week presenteerde deze kleine dorpsschool een heuse promotiefilm, alsmede een nieuwe website. Vooraf is er door de leraren, diverse ouders, de kinderen en Ronald Buld (Multiebuldtie, de maker van de film) gebrainstormd over hoe de film eruit moet komen te zien. Het resultaat werd woensdag enthousiast ontvangen.

’t Echtenest doet volgens directeur Esther Wiersma al jaren haar best om leerlingen te trekken. ‘We hebben inmiddels een onderscheidend onderwijsconcept opgezet waar bewegend leren (van binnen naar buiten) een belangrijke rol in speelt. Tevens hebben we door onze kleine groepen en de beschikking over meerdere lokalen voor één groep écht aandacht voor iedere leerling. Iedere leerling komt aan bod en mag zich ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau.’

Daarnaast beschikt de school over een moestuin en het bos naast school. ‘Een werkgroep is bezig om een nog mooier schoolplein te ontwerpen en realiseren, zodat we nog meer naar buiten kunnen. We gaan niet alleen naar buiten tijdens de pauzes, maar ook inhoudelijke lessen worden buiten gegeven. Een concreet voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld om kaartjes met daarop voorzetsels, lidwoorden en zelfstandige naamwoorden in de juiste emmer te gooien. Door te bewegen leren kinderen gemotiveerder en heeft het een positief effect op de resultaten’, vertelt een enthousiaste directeur.

Visie

‘Tevens zijn wij een Daltonschool. We werken aan zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en evaluatie.’ In de visie van de school moet het aantal leerlingen blijvend in de gaten worden gehouden. ‘Maar hoe blijf je als kleine school zichtbaar? Dit soort onderwerpen komt al jaren in de vergaderingen aan bod. Al een hele tijd lag er de vraag om een soort van promofilm te maken en dan vooral een film die de kinderen laat zien hoe leuk de school is en wat deze school uniek maakt.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.