abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
De Wolden

Mevrouw Schuijs-Rabbinge viert haar eeuwfeest

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 20:00
  • 100 jarige in Fort © Lo Dijkstra

  • 100 jarige in Fort © Lo Dijkstra

  • 100 jarige in Fort © Lo Dijkstra

pinterestmail

Fort – Het was woensdag feest in Woonzorgcentrum De Berkenhof in Fort. Een van de bewoonsters, mevrouw Schuijs-Rabbinge, vierde haar honderdste verjaardag. Door enkele familieleden en andere bewoners van De Berkenhof werd ze toegezongen. Om het feest compleet te maken, kwam burgemeester Roger de Groot hoogstpersoonlijk naar Fort om de eeuweling namens gemeente De Wolden van harte geluk te wensen.

Mevrouw Schuijs woont nog maar net in De Berkenhof. Ongeveer een maand geleden verhuisde ze van een aanleunwoning in Hoogeveen naar Fort. En het bevalt haar er prima: ‘Het is hier gezellig en ze hebben de boel goed voor elkaar. Ik vind het ook heel gezellig dat we gezamenlijk eten. Dan spreek je nog eens iemand toch.’

De honderdjarige woonde niet alleen in beide Drentse plaatsen. Ze werd geboren op Den Kaat, dat is tussen Zuidwolde en Balkbrug. Haar vader was hier molenaar. Ze ging, tot haar veertiende, naar de lagere school in Balkbrug. Omdat ze haar vader voor ze naar school ging, wel eens moest helpen, gebeurde het soms dat ze in de klas in slaap viel. Na de lagere school zat verder leren er niet in. Ze ging bij een boer in IJhorst werken als dienstmeid.

Later trouwde ze met Herman Schuijs en samen maakten ze bijna de vijftig jaar huwelijk vol. Ze verlieten dit deel van het land en woonden onder meer in Rotterdam, waar ze een dierenwinkel hadden, daarna nog in Maassluis, Apeldoorn en Deventer. Ze kregen geen kinderen.

Toegezongen

Mevrouw Schuijs was erg blij met de komst van burgemeester Roger de Groot, die haar een prachtige bos bloemen overhandigde. Ook werd ze toegezongen door de andere bewoners, waarbij Jan Veluwenkamp het gezang op zijn accordeon begeleidde. Natuurlijk ontbraken het gebak en de koffie of thee niet. Gevraagd naar haar geheim om zo oud te worden: ‘Blijven ademhalen en ik gebruik ook geen medicijnen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.