abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
Human Interest

Echtpaar Heslinga zestig jaar gehuwd

Geplaatst op maandag 10 november 2014 13:14
  • Het echtpaar Heslinga. © Ebel Zandstra

pinterestmail

Meppel - Het echtpaar Heslinga vierde afgelopen weekend zijn zestigjarig huwelijksfeest. In buitengoed Fredeshiem in Steenwijk werd er samen met familie en vrienden feest gevierd.

'Onze twee dochters en zes kleinkinderen waren erbij om het te vieren,' laat de heer Heslinga weten. 'Op het feest werden mijn vrouw en ik geweldig verwend. We hebben veel kaarten gekregen en andere mooie cadeaus.'

De heer en mevrouw Heslinga leerden elkaar al vroeg kennen. 'Mijn vrouw kwam als zestienjarig meisje vaak logeren bij haar oom in Baijum. Ik woonde daar samen met mijn ouders. Haar oom werkte net als mijn ouders en ik op het platteland. Op deze manier hadden we al snel een klik met elkaar. Ik ben voor mijn vrouw gevallen, omdat er in het dorp waar ik woonde weinig meisjes van mijn leeftijd woonden. Dus toen zij kwam, waren mijn vrienden en ik onder de indruk van haar.'

In 1954 gaven ze elkaar het jawoord, na zeven jaar verliefd en verloofd te zijn geweest. 'Na onze bruiloft verhuisden wij een paar dagen later naar Zeist. Mijn vrouw kon daar werken. Ik ben diacoon geworden. Dit is een ander woord voor ziekenverpleger. Ik werd betaald en zij deed het werk gratis,' aldus Heslinga.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.