abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Human Interest

In memoriam: Anne Kemkers (61)

Geplaatst op maandag 4 februari 2019 17:37
  • Anne Kemkers overleed zondag plots. © Archieffoto Brandweer Hoogeveen

pinterestmail

Vledder - Een groot gemis voor het dorp Vledder. Op 61-jarige leeftijd is zondagmiddag tijdens het fietsen met zijn ATB-kameraden plots Anne Kemkers overleden.

Anne Kemkers was een graag geziene, actieve inwoner van het dorp Vledder. Betrokken bij vele activiteiten en vooral bekend als brandweerman en oprichter van de Wampex Vledder. Samen met Wieger Visser beleefde Kemkers in het tweede weekeinde van januari nog de 30e editie van de avontuurlijke tocht door Vledder en omgeving.

De Wampex die in de loop der jaren met meer dan vijfhonderd deelnemers is uitgegroeid tot een evenement van formaat, kwam er nadat Visser en Kemkers eind jaren 80 met brandweercollega’s en collega’s van de gemeente Vledder in Friesland hadden deelgenomen aan een soortgelijk evenement. Visser en Kemkers introduceerden de Wampex in 1989 in Vledder en waren na dertig jaar ook nog steeds samen betrokken bij het evenement. Veel mensen kenden Anne Kemkers ook van de Wampex. Zeker de landeigenaren met wie hij goede contacten onderhield. Hij was ook verantwoordelijk voor de ruim 125 vrijwilligers die elk jaar weer klaarstaan voor de Wampex.

Brandweer

Anne Kemkers was ook betrokken bij het brandweerkorps in Vledder. Als oud-postchef was hij nog regelmatig in de kazerne te vinden. Ook bij de tweewekelijkse oefeningen was de aimabele en sociaal zeer bewogen Kemkers nog actief. Hij was een ‘vriend en toeverlaat van iedereen’ en altijd inzetbaar. Een man met warme gevoelens voor dorpshuis De Tippe in Vledder. Anne Kemkers was altijd positief ingesteld, had oog voor iedereen en kon slecht ‘nee’ zeggen. De laatste jaren werkte hij bij de Veiligheidsregio Drenthe. Anne Kemkers die nog niet zolang geleden voor het eerst opa was geworden, laat een echtgenote en twee kinderen na.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.