abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel

Volop activiteiten voor jong en oud tijdens Koningsdag in Nijeveen

Geplaatst op zondag 14 april 2019 13:48
  • Oranjevereniging Nijeveen. © Oranjevereniging Nijeveen

pinterestmail

Nijeveen - De Oranjevereniging Nijeveen heeft samen met het Landbouwcomité een gevarieerd programma samengesteld om Koningsdag in Nijeveen te vieren. Op het evenemententerrein aan de Nieuweweg start om 11.00 uur de dag met de vrijmarkt en de kofferbakverkoop. Iedereen kan voor de markt tweedehands koopwaar aanbieden.

Vanaf 13.30 uur zijn er allerlei activiteiten op het verharde terrein. Een nieuwe activiteit is de skelterslep. Dat is een variant op de ‘trekkertrek’, maar dan met skelters. Voor de kleine feestvierders is er een grote zandbult waarop volop gespeeld kan worden met allerlei speelgoed. Er kan op een pony worden gereden en ook het schminken en een springkussen ontbreken niet.

Voor de oudere jeugd, en voor iedereen die ook maar een poging wil wagen, staat een rodeostier klaar en kan men meedoen met een partijtje sumoworstelen. De krachtpatsers kunnen hun krachten meten tijdens het touwtrekken of meedoen met spijkerslaan. ‘Een spectaculair programma waarbij natuurlijk ook een hapje en drankje kan worden genuttigd’, aldus de Oranjevereniging.

The Band-Its en DJ Nijs zetten ‘s middags Nijeveen muzikaal op z’n kop.

  • gallerij afbeelding

    The Band Its treedt op. © Anouk Schamper

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.