abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel

Dingstede wint Technasium Verkeersveiligheid Award

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019 10:24
  • Leerlingen van Dingstede hadden oog voor de fiets en de trekker in het verkeer. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel / Assen - Leerlingen van CSG Dingstede hebben de Technasium Verkeersveiligheid Award gewonnen. Dat is een wedstrijd waarin derde- en vierdejaars technasiumleerlingen onderzoeken hoe ze de verkeersveiligheid in Drentse gemeenten kunnen verbeteren.

In totaal streden er vijf groepen van vier leerlingen om de award. Uiteindelijk werden er twee winnende teams uitgeroepen: ‘De Kruispunt Verdelgers’ van CSG Dingstede en ‘Safety’ van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen.

De leerlingen van ‘De Kruispunt Verdelgers’ hebben zich volgens de jury goed ingeleefd in het gedrag van automobilisten. ‘Naast uitgezocht te hebben waar een automobilist op let, hadden zij ook oog voor de fiets en de trekker in het verkeer. Tevens keken zij verder dan alleen verkeersveiligheid op de weg.’ Volgens de jury leverde dat een mooi advies op, waarbij goed is nagedacht over voorlichting en handhaving.

De leerlingen ontvingen ieder een bioscoopbon van € 25. Voor de scholen was er ook een prijs. Alle klassen van het leerjaar van de leerlingen die gewonnen hebben, ontvangen het project 3D-Afleiding Klassikaal. Dat is gericht op afleiding door mobiel telefoongebruik op de fiets. De winnende teams doen 18 april mee aan de noordelijke finale in Heerenveen.

De jury bestond uit Foppe Koen (secretaris van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe), Yvonne Baas (voorzitter Veilig Verkeer Nederland (VVN) district Drenthe) en Cees Wildervanck (verkeerspsycholoog).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.