abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel

Studenten Terra krijgen les van Europarlementariër

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019 15:25
  • Jan Huitema maakt een selfie met studenten van Terra Meppel MBO. Rechts Eline Vedder. © Jan Huitema

pinterestmail

Meppel - Europarlementariër Jan Huitema (VVD) bracht donderdag een bezoek aan Terra Meppel MBO. Samen met boerin Eline Vedder gaf hij een gastles aan studenten van de opleiding Veehouderij.

‘Tijdens de gastles kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals het belang van voorlichting over de landbouw, toekomstsperspectief van veehouders en hoe zij in kunnen blijven spelen op veranderingen in de markt’, vertelt docent Rosalie Rooze. ‘Ons concept Regioleren sluit hier goed bij aan.’

Studenten hebben het bezoek van de Europarlementariër grondig voorbereid. Van tevoren hebben zij vragen geformuleerd en een rondleiding in elkaar gezet.

Kloof

Huitema kreeg van een van de studenten de vraag waarom boeren zoveel kritiek krijgen van mensen die niet van het platteland komen. De VVD’er gaf aan dat de kloof tussen het platteland en de stad steeds groter lijkt te worden. ‘Het is dus aan ons om het positieve verhaal uit te blijven dragen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen, bijvoorbeeld door je boerenbedrijf open te stellen of door op sociale media te vertellen wat je doet. Gelukkig zijn hiervan al veel goede initiatieven. Laten we hier vooral mee doorgaan. Dan zal ik mijn steentje bijdragen door ons verhaal in de politiek te laten horen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.