abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Stadsomroeper geeft de rol over

Geplaatst op vrijdag 10 juli 2009 12:01
  • Loco-burgemeester Ko Scheele overhandigt de stadsbel voor de laatste keer aan stadsomroeper Egon Zwikker. © NDC mediagroep/ Gerrit Russchen

pinterestmail

MEPPEL – Stadsomroeper Egon Zwikker heeft donderdagochtend voor de laatste keer de koperen stadsbel in ontvangst genomen uit handen van de burgemeester. De honneurs werden deze keer waargenomen door loco-burgemeester Ko Scheele. Egon Zwikker is bezig aan zijn zestiende achtereenvolgende Donderdag Meppeldagen. Met zijn karakteristiek stemgeluid praat hij de wederwaardigheden aan elkaar. Hij eindigt steevast met een in volume toenemende aansporing: ‘hoort en zegt het voort’. Volgende week is het de laatste keer dat stadsomroeper Egon kond doet van de DMD-activiteiten. Hij draagt de bel en de rol dan over aan Jan Vos.

Egon is de stadsomroeper die het langst actief is geweest. Hij maakt deel uit van een erelijst van eerbiedwaardige Meppelers. ‘Ik heb het altijd met liefde gedaan,’ zegt de medewerker van Reestmond die zijn huidige functie als chauffeur na de vakantie inwisselt voor een nieuwe job: verzorger van de catering in het cultureel centrum De Plataan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.