abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Wilhelminaoord – Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe ...
Meppel - De kans is redelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad ove...
Meppel - Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben in 2022 op de basissc...
Meppel - MSC-Amslod begon enkele seizoenen geleden vol goede moed aan de...
Meppel

‘Prinsenbrug‘ verrijkt water binnenstad

Geplaatst op woensdag 24 september 2008 11:33
  • Fietsbrug geplaatst © NDC mediagroep/ Gerrit Russchen

pinterestmail

MEPPEL - In de binnenstad van Meppel ligt sinds vandaag een nieuwe ophaalbrug: de ‘Prinsenbrug‘. Vanaf maandag is de brug in drie delen naar de Prinsengracht getransporteerd. Maandag en dinsdag werden de hameitorens op de nieuw gemetselde bruggenhoofden geplaatst. Vanochtend tilde een kraan het zwarte brugdek en het hefgedeelte van de trailer op hun plek.

Met uiterste precisie werd het brugdek centimeter voor centimeter op zijn plaats gelegd. Vervolgens moest het stalen hefgedeelte met daaraan een contragewicht op de hameitoren worden gezet. Met stalen stangen werd het bovenstel aan het brugdek bevestigd. Terwijl het bovenste brugdeel in de lucht bungelde, konden toeschouwers bij de klus de naam van de nieuwe fiets- en wandelbrug al lezen: ‘Prinsenbrug‘. De fietsbrug over de gracht wordt gebouwd in de stijl van de naastgelegen Tipbrug. De Prinsenbrug is 3,5 meter breed.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.