abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Meppel

Amsterdammers en drag queens

Geplaatst op donderdag 7 augustus 2008 13:45
  • The Alley Girls © NDC mediagroep/ Wilbert Bijzitter

  • ignore touch

    Druk+op+play+om+de+video+te+starten. © NDC mediagroep/ Wilbert Bijzitter

pinterestmail

MEPPEL - Amsterdamse klanken klinken vanuit de binnenstad in Meppel. ‘Tulpen uit Amsterdam‘, ‘Bij ons in de Jordaan‘ en ‘Bruine ogen huilen niet‘ zijn een paar van de Jordaanse nummers die door rasechte Amsterdammers worden gezongen. Wie meer van glitter, glamour en vooral drag queens houdt zit goed in de Woldstraat, waar ‘dames‘ op het hoge podium staan te swingen. Het is weer tijd voor Mokum in Meppel op de vijfde Donderdag Meppeldag.

Henk en Toos, het Jordaanduo, staan op het terras van café Casteleyn ‘Bij ons in de Jordaan‘ te zingen. Met snikken in de stem en dat onvervalste Amsterdamse accent is het niet zo heel moeilijk je in Amsterdam te wanen. Jammer alleen dat het geluid iets te zacht staat, waardoor geroezemoes van de straat het moeilijk maakt goed naar de twee te luisteren. De boxen waar de stem van Rene Boon door heen schalt, staat weer te hard. Mensen staan liever aan de achterzijde van het podium, dat tegenover de Brasserie staat. Ondanks het harde geluid, laat Rene zich van zijn beste kant zien en zingt een smartlap over bruine ogen die niet huilen. Op het Kerkplein klinkt gezellige muziek en zanger Henk den Ouden heeft er zin aan. ‘Met zere kaken, zing ik onder je balustrade,‘ zingt hij, terwijl hij gezellig mee beweegt. Henk trekt steeds meer toeschouwers aan en als hij een medley zingt met allerlei Jordaanse liedjes - zoals ‘Tulpen uit Amsterdam‘ en ‘Sjonnie, zing een liedje voor mij alleen‘ - knielt hij al zingend voor een oud dametje in een rolstoel. In de Woldstraat geen Mokumse liedjes, maar Liza Minnelli en The Supremes. Miss Rose Murph, Diva Shania en de Alley Girls hebben op het hoge podium de Meppelers al onder gedompeld in de sfeer van de Zeedijk van Amsterdam. Weelderige kapsels en extravagante jurken; de dames zien er glamorous uit. En met expressies en gebaren vol dramatiek tijdens het playbacken is de sfeer helemaal compleet.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.