abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

NK Kubben 2008: titel opnieuw voor De Kazerne

Geplaatst op zondag 29 juni 2008 15:07
  • Internationale+deelname+aan+het+NK+Kubben+in+Nijeveen+%28foto%3A+Gerrit+Russchen%29 © NDC mediagroep

pinterestmail

NIJEVEEN - Op sportpark Tussenboerslanden ging het feest zaterdagavond nog lang door. Sportieve rivaliteit maakte plaats voor totale verbroedering van het internationale deelnemersveld op het Nederlands Kampioenschap Kubben. De beste Kubbers (een soort outdoor kegelspel) kwamen uit Nijeveen. Het team De Kazerne sleepte - na een eerdere zege in 2005 - op eigen grond opnieuw de titel binnen. De top drie:1. De Kazerne 2. VKA Hemelrijk 3. KCSW ‘De Nakubbisten‘ en Pirates of the Kubbaribean. Winnaar van de verliezerronde waren de Woodsnipers.

In Nijeveen werd zaterdag de lustrum-editie gehouden van het Open Nederlands Kampioenschap Kubb. ‘Toen we er in 2004 mee startten hadden we niet verwacht dat we een lustrum mee zouden maken. Toch is het gelukt,`zegt Wietske Homans uit Hengelo (O). `De massieve wisseltrofee werd voor de vijfde keer uitgereikt,‘ laat de p.r.-vrouw van de NK- organisatiecommissie weten. Op het sportcomplex van SVN ‘69 in Nijeveen had de commissie het toernooiveld en een speciaal campingterrein ingericht. De Kubb-camping was van vrijdagmiddag tot en met zondagochtend geopend. Caravans en campers waren niet toegestaan op de voetbalvelden, daarom werd de kampeerplaats een gezellig tentendorp, met een koel zwemmeertje op loopafstand. Veel deelnemers kwamen overigens pas zaterdagochtend voor aanvang van de wedstrijden. Het toernooi begon om klokslag 10:00 uur. De leden van de toernooicommissie, waar de deelnemers zich bij moesten aanmelden, waren te herkenen aan de bruine shirts. Bij aankomst werden spelregels, wedstrijdschema en toernooireglement uitgereikt aan de teamcaptain. De teamcaptain was verantwoordelijk voor het naleven van het reglement door zijn of haar team. Het toernooi begon met poulewedstrijden en eindigde in een spannende finale. After-kubb Meteen na de finale vond de prijsuitreiking plaats. De winnaar uit Nijeveen mag zich een jaar lang Open Nederlands Kampioen Kubb 2008 noemen. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid voor uitvallers zich na de poulewedstrijden in te schrijven voor een verliezerronde. Zo konden teams toch nog meer dan drie wedstrijden spelen. Zaterdag was er voor de deelnemers van alles te verkrijgen aan eten en drinken op het wedstrijdterrein. Rondom de prijsuitreiking werd ‘s avonds een grote barbecue opgezet. Het after-kubb-feest dat veel deelnemers nog langer in Nijeveen hield, was een groot succes. ‘Met de medewerking van alle vrijwilligers van SVN‘69 is het gelukt om een geweldig NK te houden,‘ aldus de organisatie. De NK-commissie, Floris Huetink & Douwe Homans, schreef voor het Open NK in Nijeveen het gebruik van de nieuwste kubb- setjes voor. Een kubbset bestaat uit 6 werpstokken, 10 kubbs, 1 Koning & 6 hoekpaaltjes.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.