abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Aftrap kunstproject in Haveltermade

Geplaatst op dinsdag 15 april 2008 10:47
  • Kie Ellens presenteert zijn visie © Frens Jansen

pinterestmail

MEPPEL - ‘Kunst door, voor en over de wijkbewoners‘, is de kern van het nieuwe kunstproject HavelterMade in Meppel. In de oude kleuterschool De Duiventil presenteerde kunstadviseur Kie Ellens zijn visie op wijkkunst en gemeenschapskunst. Zes wijkbewoners meldden zich bij Ellens aan voor het eerste deel van het project: de kunstenaarsselectie.

Het kunstproject ‘HavelterMADE in Meppel‘ is onderdeel van het WijkOntwikkelingsPlan (WOP). Het is niet alleen slopen en bouwen wat de klok slaat in in de wijk Haveltermade, de wijkvernieuwing biedt ook ruimte voor andere zaken die de leefbaarheid bevorderen, zoals kunst. De WOP-organisatie zet daarom een kunstproject met, voor en door bewoners op. In kunstjargon ‘community-art‘ geheten. De gemeente, provincie en Woonconcept hebben budget beschikbaar gesteld voor dit project. De eerste stappen voor het project zijn al gezet: afgesproken is dat het kunstproject onderdak in het lokaal van de voormalige Duiventil met de wandschilderingen van Stien Eelsingh. Deze wandschilderingen zijn een halve eeuw geleden met hulp van scholieren - als een eerste vorm van gemeenschapskunst - tot stand gekomen. De initiatiefnemers hebben de bekende kunstadviseur Kie Ellens aangetrokken om de WOP-organisatie te assisteren bij de werving en selectie van de juiste kunstenaars voor het project. Tijdens de officiële aftrap van het project werd duidelijk dat de keuze voor de kunstenaar bepalend is voor de insteek van het project. De ene kunstenaar laat zich vooral inspireren door de wijk, de ander betrekt bewoners bij het realiseren van de kunst.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.