abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - Architect Rob Moritz presenteerde tijdens het gesprek met de co...
Meppel - Met de nieuwe afvalverordening betalen bedrijven in de binnenst...
Meppel - Het is onmogelijk om het gebouw van de Zuiderschool een herbest...
Ruinerwold - De weersvooruitzichten waren somber, maar de harde wind van...
Meppel

Mas Boom nieuwe Kamerheer Drenthe

Geplaatst op maandag 16 december 2013 19:25
  • Mas Boom © NDC mediagroep

pinterestmail

Meppel - Mas Boom is vanaf 1 januari Kamerheer van Zijne Majesteit de Koning in Drenthe. De 57-jarige holdingdirecteur van Koninklijke Boom Uitgevers uit Meppel is daarvoor afgelopen september door het Hof gevraagd.

Boom noemt het een 'eervolle, honoraire baan'. 'Ik was ongelofelijk verrast en vereerd dat men aan mij heeft gedacht', zegt Boom. 'Toen ik de vraag kreeg of ik beschikbaar was voor deze functie heb ik daar uiteraard positief op geantwoord.'

Een Kamerheer adviseert, begeleidt en vertegenwoordigt de koning. 'De koning bepaalt ook wanneer hij advies nodig heeft van de Kamerheer, bijvoorbeeld bij een bezoek aan Drenthe of voor assistentie bij geloofsbrieven', aldus Boom.

Mas Boom studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Sinds 1984 is hij werkzaam bij Koninklijke Boom uitgevers in Meppel, waarvan hij nu holdingdirecteur is. Tevens is hij lid van de Raad van Commissarissen van het zorgbedrijf Oranjeborg B.V. in Meppel. Hij bekleedde ook verscheidene bestuursfuncties van onder andere de brancheorganisaties Nederlandse Vereniging van Personeelsbeleid Noord Nederland en Jong Management VNO NCW.

Boom volgt Gerrit Vlieghuis op, die sinds mei 1999 Kamerheer is geweest. Aan de functie van Kamerheer is geen termijn verbonden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.