abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel - Albert Jan Vos zit er aan te denken om twee extra zalen te bouw...
Emmeloord / Rogat - Het rallyteam van Pierre Brouwer uit Rogat en naviga...
Meppel

Mas Boom nieuwe Kamerheer Drenthe

Geplaatst op maandag 16 december 2013 19:25
  • Mas Boom © NDC mediagroep

pinterestmail

Meppel - Mas Boom is vanaf 1 januari Kamerheer van Zijne Majesteit de Koning in Drenthe. De 57-jarige holdingdirecteur van Koninklijke Boom Uitgevers uit Meppel is daarvoor afgelopen september door het Hof gevraagd.

Boom noemt het een 'eervolle, honoraire baan'. 'Ik was ongelofelijk verrast en vereerd dat men aan mij heeft gedacht', zegt Boom. 'Toen ik de vraag kreeg of ik beschikbaar was voor deze functie heb ik daar uiteraard positief op geantwoord.'

Een Kamerheer adviseert, begeleidt en vertegenwoordigt de koning. 'De koning bepaalt ook wanneer hij advies nodig heeft van de Kamerheer, bijvoorbeeld bij een bezoek aan Drenthe of voor assistentie bij geloofsbrieven', aldus Boom.

Mas Boom studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Sinds 1984 is hij werkzaam bij Koninklijke Boom uitgevers in Meppel, waarvan hij nu holdingdirecteur is. Tevens is hij lid van de Raad van Commissarissen van het zorgbedrijf Oranjeborg B.V. in Meppel. Hij bekleedde ook verscheidene bestuursfuncties van onder andere de brancheorganisaties Nederlandse Vereniging van Personeelsbeleid Noord Nederland en Jong Management VNO NCW.

Boom volgt Gerrit Vlieghuis op, die sinds mei 1999 Kamerheer is geweest. Aan de functie van Kamerheer is geen termijn verbonden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.