abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Energiedrankjes
Kinderartsen willen een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Veel klachten als rusteloosheid, vermoeidheid en hartritmestoornissen bij jonge patiënten blijken te worden veroorzaakt door deze pepdrankjes. Onze stelling: Energiedrankjes moeten verboden worden voor kinderen.
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Scheerwolde - Willem Schelhaas (72) kijkt op zijn briefje. Hoe laat moes...
Staphorst - Na acht seizoenen AZSV kiest trainer Dennis van Toor voor e...
Staphorst - De gemeenteraad van Staphorst neemt het initiatief voor de p...
Dalfsen - Een probleem, vraag of klacht oplossen is de belangrijkste taa...
Meppel

Eerste mini-bieb in Meppel voortvarend van start

Geplaatst op maandag 6 oktober 2014 10:13
  • Eerste mini-bieb in Meppel © Eigen foto

  • Eerste mini-bieb in Meppel © Eigen foto

pinterestmail

Meppel - Liefhebbers van boeken hebben er sinds dit weekend een bijzonder uitleenpunt bij. De eerste mini-bieb van Meppel is geplaatst aan de gevel van een woning aan de Schuttevaerstraat.

De mini-bieb is een klein huisje aan de gevel naast de voordeur, waar mensen boeken uit mogen lenen of kunnen ruilen. Het idee is ontstaan in Amerika en inmiddels is de Little Free Library uitgegroeid tot een wereldwijde mini-biebbeweging. Boeken belanden op deze manier niet op zolder of bij het oud papier en sociale contacten komen tot stand.

Initiatiefneemster Marina Ebbers zag de kleine huisjes in Duitsland tijdens de terugreis van een vakantie en ze vond het een leuk idee om ook in Meppel met een mini-bieb te starten. Ebbers herkende het fenomeen ook van de camping. Gasten laten daar soms boeken achter voor andere gasten. 

In Nederland zijn al op diverse plaatsen minibiebjes geplaatst en deze lopen over het algemeen goed. Er blijkt zelfs een website te bestaan waar alle minibiebjes in het land op worden vermeld.

Bijzonder cadeau

Marina Ebbers vertelde op haar werk zo enthousiast over haar plannen, dat de collega's op het idee kwamen om Marina een huisje cadeau te geven als geschenk voor haar 25-jarig huwelijksfeest. Herman Antonides, een handige schoonvader van een van de collega's werd ingeschakeld om dit plan te realiseren en het onderkomen te bouwen.

Het huisje werd zaterdag aan de gevel van de Schuttevaerstraat 12 gehangen en dit leidde direct al tot leuke reacties. Het eerste boek is inmiddels uitgeleend en er zijn ook al mensen die boeken hebben gebracht.

Belangstellenden kunnen de boeken vrijblijvend en zonder kosten lenen of ruilen. Ook kunnen ze zelf een boek achterlaten. Bovendien ligt er een gastenboek waar mensen een leuk berichtje kunnen achterlaten.

Op de Facebook-pagina van Mini BI-EB bers is meer informatie te vinden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
6 Okt 2014 15:30
Mooike Meu
En maart 2014 verscheen de eerste gratis mini-bieb al in Nijeveen.
Het staat -goed gevuld- aan de Nijeveense Bovenboer. Erg leuke initiatieven.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.