abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel

Henriette Meijer uit Meppel wint derde open NK 'Kwak in de Bak'

Geplaatst op donderdag 5 maart 2015 12:34
  • Het derde open NK Kwak in de Bak is gehouden in De Beurs. © Eigen foto

  • Het derde open NK Kwak in de Bak is gehouden in De Beurs. © Eigen foto

pinterestmail

Meppel - Henriette Meijer uit Meppel heeft het derde Open Nederlands Kampioenschap Kwak in de Bak gewonnen. Ze liet de 62 andere deelnemers achter zich en pakte glansrijk de titel.

Bij eetcafé de Beurs is zondag het kampioenschap Kwak in de Bak gehouden. Maar liefst 63 spelers, vijf aan alle dertien tafels, uit Gramsbergen, Meppel en omgeving hebben meegedaan aan deze editie.

Lokale Meppeler kampioenen Wout Klok en Jeffrey Bloemen waren aanwezig om hun titel te verdedigen. Voor beide was de finaletafel een te hoog gegrepen opdracht.

Henriette Meijer uit Meppel troefde hen af. Na twee van de drie legs in de finale stond Henriette met een perfecte score van twintig punten voor en gaf ze haar vier tafelgenoten, twee uit Meppel en twee uit Gramsbergen, het nakijken en won zo de derde editie.

Een dinercheque van Eetcafé de Beurs en een gravure in de wisselbokaal, waren de hoofdprijs van de middag.

Dobbelspel

'Kwak in de Bak is een dobbelspel, met vijf spelers aan elke tafel' legt Henk-Egbert van der Velde van De Beurs uit. 'In het midden staat een dienblad, waar in gegooid kan worden. Uiteraard zijn er diverse spelregels, maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk je zes dobbelstenen kwijt te raken, de winnaar krijgt tien punten. De speler daarna krijgt 7 punten, daarna 5, de vierde speler 3 punten en de overgebleven speler verdient het laatste punt.'

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en verwacht binnen afzienbare tijd de website kwakindebak.nl online te hebben, waarop de agenda en fotoverslagen te zien zijn van het evenement.

Tevens is Kwak in de Bak als event op een eigen feest of horecagelegenheid te boeken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.