abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Meppel

Henriette Meijer uit Meppel wint derde open NK 'Kwak in de Bak'

Geplaatst op donderdag 5 maart 2015 12:34
  • Het derde open NK Kwak in de Bak is gehouden in De Beurs. © Eigen foto

  • Het derde open NK Kwak in de Bak is gehouden in De Beurs. © Eigen foto

pinterestmail

Meppel - Henriette Meijer uit Meppel heeft het derde Open Nederlands Kampioenschap Kwak in de Bak gewonnen. Ze liet de 62 andere deelnemers achter zich en pakte glansrijk de titel.

Bij eetcafé de Beurs is zondag het kampioenschap Kwak in de Bak gehouden. Maar liefst 63 spelers, vijf aan alle dertien tafels, uit Gramsbergen, Meppel en omgeving hebben meegedaan aan deze editie.

Lokale Meppeler kampioenen Wout Klok en Jeffrey Bloemen waren aanwezig om hun titel te verdedigen. Voor beide was de finaletafel een te hoog gegrepen opdracht.

Henriette Meijer uit Meppel troefde hen af. Na twee van de drie legs in de finale stond Henriette met een perfecte score van twintig punten voor en gaf ze haar vier tafelgenoten, twee uit Meppel en twee uit Gramsbergen, het nakijken en won zo de derde editie.

Een dinercheque van Eetcafé de Beurs en een gravure in de wisselbokaal, waren de hoofdprijs van de middag.

Dobbelspel

'Kwak in de Bak is een dobbelspel, met vijf spelers aan elke tafel' legt Henk-Egbert van der Velde van De Beurs uit. 'In het midden staat een dienblad, waar in gegooid kan worden. Uiteraard zijn er diverse spelregels, maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk je zes dobbelstenen kwijt te raken, de winnaar krijgt tien punten. De speler daarna krijgt 7 punten, daarna 5, de vierde speler 3 punten en de overgebleven speler verdient het laatste punt.'

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en verwacht binnen afzienbare tijd de website kwakindebak.nl online te hebben, waarop de agenda en fotoverslagen te zien zijn van het evenement.

Tevens is Kwak in de Bak als event op een eigen feest of horecagelegenheid te boeken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.