abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Meppel

Kinderen aan de slag met DrumPower

Geplaatst op woensdag 27 januari 2016 12:51
  • De kinderen van slagwerkgroep DrumPower. © Frens Jansen

  • De kinderen van slagwerkgroep DrumPower. © Frens Jansen

  • De kinderen van slagwerkgroep DrumPower. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - Onder leiding van Petra Dijkstra van Scala, zijn dertien kinderen donderdag aan de slag gegaan met de slagwerkgroep DrumPower van CMV De Bazuin, waar éénmaal per week wordt geoefend in De Triangel naast de Plataan.

'Een jaar of zes geleden hadden wij voor het laatst een slagwerkgroep', vertelt Anja Winters, voorzitter van CMV De Bazuin. 'Daar bleven uiteindelijk een stuk of drie mensen van over. Toen hebben we helaas de stekker eruit moeten trekken. Wij zijn heel blij dat wij nu weer kunnen beginnen met een groep enthousiaste kinderen.'

De groep, bestaande uit kinderen van 6 tot en met 12 jaar, leerde elkaar donderdag tijdens de eerste les kennen. Nog een beetje afwachtend en verlegen begonnen ze op de trommel te slaan, onder toeziend oog van Petra Dijkstra en veel ouders. Op een speciale manier worden de noten aangeleerd, om het beter te kunnen onthouden: een hele noot is een 'leeuw', twee halve noten is een 'tijger' en 1/8ste noten is een 'stekelvarken'. De leerlingen kregen na afloop een 'pad' mee naar huis om op te oefenen, inclusief de stokken om mee te slaan. Zodra de leerlingen meer gevorderd zijn, kan er misschien zelfs begonnen worden op het  drumstel waarover de vereniging bezit, de hele grote trom of op de pauken. Maar dat is nog toekomstmuziek.

Koningsdag

'Elk jaar staan wij met Koningsdag bij Herberg 't Plein in Meppel met ons orkest. We hopen dit jaar ook de jonge drummers erbij kunnen betrekken', aldus Winters. 'Wellicht kunnen we aan het einde van het seizoen, eind juni, ook een buitenconcertje met ze houden. Ze waren in ieder geval heel enthousiast'.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.